Az orosz propaganda „papagájának” nevezték Bidenék a brazil elnököt

2023. április 18. 09:08

Az amerikaiak szerint Lula nyilatkozatai azt sugallják, hogy „az Egyesült Államok és Európa valamiféleképpen nem érdekelt a békében, és a háború felelősségét mi viseljük”.

2023. április 18. 09:08
null

Éles kritikát kapott a Fehér Háztól Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontja miatt.

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia az ukrajnai háborúra való buzdítással

– jelentette ki szombaton Pekingben Luis Inácio Lula da Silva brazil elnök, aki kínai állami látogatása során a kétoldalú kapcsolatokat erősítette országa első számú gazdasági partnerével.

Gondot okozhatott Washingtonnak az is, hogy Szergej Lavrov is Brazíliába látogatott, ahol köszönetet mondott az országnak „az ukrajnai helyzet keletkezésének megértéséért”, valamint a konfliktus megoldásának keresésében való részvételéért, és kijelentette: Oroszországnak az az érdeke, hogy a „hadművelet” minél előbb véget érjen.

Ezekre reagált John Kirby, az USA Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, aki úgy fogalmazott:

Lula az orosz és kínai propaganda papagája”

Szerinte a brazil elnök nyilatkozatai „megfontolatlanok”, és azt sugallják, hogy „az Egyesült Államok és Európa valamiféleképpen nem érdekelt a békében, és a háború felelősségét mi viseljük”. Válaszul a brazil külügyminiszter, Mauro Vieira azt mondta: „nem tudom, Mr. Kirby hogyan és miért jutott erre a következtetésre, de én egyáltalán nem értek egyet”.

(MTI, BBC)

Nyitókép: Mateus Bonomi / Anadolu Agency / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. április 18. 20:59
Hát pedig így van, már rég béke lenne az USA és csicskái nélkül.
Ehetős Odó
2023. április 18. 14:45
Ezek az amcsik idióták. Miért nem volt jó nekik Bolsonaro, aki ellen legfeljebb az az egy kifogásuk lehetett, hogy a Zórbán háverja? Most kaptak helyette agy Castróba oltott Che Guevarát...
LancelotDuLac
2023. április 18. 13:58
"Az orosz propaganda „papagájának” nevezték Bidenék a brazil elnököt" XDDDDDDDDD a magyar kormánynak is van orosz kakaduja XDDDDDDDDDDD
Odone Ricci
2023. április 18. 13:49
Furcsa a politika. Bolsonárót támadta a nyugati pc média, ahogy csak tudta és istenítették a balos Lulát. Most, hogy Lula lett az elnök és ráadásul békepárti, meri kritizálni az ukrajnai fegyverszállítást, Lula kegyvesztett lett. Hiába balos, hiába folytat esőerdő környezetvédő politikát, "putyinista papagájnak" nevezi Mr. Bi.-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!