„Mindannyian Jen császár és a Sárga Császár leszármazottai vagyunk” – mondta a volt tajvani elnök Kínában

2023. március 28. 21:53

Ma Jing-csiu kéthetes kínai látogatása joggal nevezhető történelminek, hiszen a polgárháború 1949-es lezárulta óta volt tajvani vezető nem tette tiszteletét a szárazföldi Kínában.

2023. március 28. 21:53
null

Soha nem látott dolog történt a minap: Kínába látogatott Tajvan volt elnöke. Ez az első ilyen eset a polgárháború 1949-es lezárulta óta.

A Tajvani-szoros két oldalán élő emberek etnikailag kínaiak, és mindannyian Jen császár és a Sárga Császár leszármazottai – jelentette ki a szárazföldi Kínában Ma Jing-csiu, a szigetország elnöki posztját 2008 és 2016 között töltötte be. 

 Ma Jing-csiu történelmi látogatásán magas rangú kínai tisztviselők helyett diákokkal találkozik, és második világháborús, valamint más történelmi helyszíneket látogat meg. Kedden Nanking városában időzött, ahol megtekintette a Szun Jat-szen múzeumot – teszi hozzá a hírről beszámoló Reuters. 

Reméljük, hogy a két fél együtt fog dolgozni a háború elkerülésért, a békéért és Kína újjáélesztéséért” – idézi a hírügynökség Ma szavait, akire kéthetes program vár az országban. 

Azt még nem tudni, hogy Ma – aki egyébként a a jelenleg ellenzékben lévő Kínai Nemzeti Párt (Kuomintang) politikusa – Jing-csiu találkozni fog-e vezető kínai tisztségviselőkkel, ideértve Hszi Csin-ping pártfőtitkárt. Ma és Hszi 2015-ben találkozott Szingapúrban. Hivatalban lévő tajvani vezető és szárazföldi kínai vezető között ez volt az első személyes találkozó.

Nyitókép: MTI/EPA/Ma Jing-csiu irodája

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fonak
2023. március 29. 01:37
A KMT kínai nemzeti párt, ők mindig is a jövendő újraegyesülésben hittek. Bár a legitim kínai kormánynak a Tajpejben székelő Kínai Köztársaság Kormányát tekintik. A 80-as évekig Tajvanon egypárti rendszer volt, a KMT uralma alatt. Azóta megerősödtek a libsik, akik már nem újraegyesülésben, hanem függetlenségben - vagyis a kollektív Nyugatba, a globalista "nyílt társadalomba" való betagozódásban - hisznek.
Takarító
2023. március 29. 00:08
Alakulat.
lendvaiildiko
2023. március 28. 22:46
Főhet most Urzula és a többi haladár feje! Egyedül csak Kína ellen kell szankciókat bevezetni, vagy Tajvan ellen is?
FreedomEva3
2023. március 28. 22:42
Európai ember számára kiszámíthatatlan a vége. Aki volt Kínában és Taiwan on, pontosan látta a mérhetetlenül a nagy különbséget a ket ország gondolkodásmódja, gazdasági helyzete, politikai berendezkedése között. De a Taiwan és USA között is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!