Kadirov harcba szállna a Wagnerrel – Katonai magáncéget alapítana

2023. február 19. 17:52

„Amikor az államnak való szolgálatom befejeződik, komolyan tervezem, hogy versenybe szállok kedves testvérünkkel, Jevgenyij Prigozsinnal” – fogalmazott a csecsen vezető.

2023. február 19. 17:52
null

A Georgiával szomszédos oroszországi Csecsenföld vezetője a Wagner-csoporthoz hasonló katonai magáncég felállítását tervezi − írta meg a Sky News.

Ramzan Kadirov, aki a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin mellett bírálta az ország hagyományos hadseregét, dicsérte a Prigozsin ltal elért eredményeket. Kadirov haderői már most is nagyrészt az orosz védelmi minisztériumtól függetlenül működnek, de

ő is Vlagyimir Putyin elkötelezett szövetségese.

Amikor az államnak való szolgálatom befejeződik, komolyan tervezem, hogy versenybe szállok kedves testvérünkkel, Jevgenyij Prigozsinnal, és létrehozok egy katonai magáncéget. Azt hiszem, minden sikerülni fog − mondta Kadirov, aki 2007 óta áll a Csecsen Köztársaság élén.

A három katonai erő között egyre bonyolultabbá váló kapcsolatban a Kreml a közelmúltban megpróbálta csökkenteni Prigozsin növekvő befolyását, eltávolítva szövetségeseit a védelmi minisztériumból, és megakadályozva, hogy az állami média név szerint említse őt vagy a Wagnert.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 20. 13:27
Kadirov-hírmondó..by mandiner.ru
bunko_jobbos
2023. február 20. 08:24
Láttam én már olyat, hogy az egyik cég megirigyli a másik teljesítményét. Megfeszül, megemeli, oszt összeszarja magát. :-) Nem könnyű jót csinálni a világban. Vélhetően magas IQ meg még egy csomó szükséges hozzá. Szerintem ennek a muszlim faszkalapnak csak a pofája nagy. meg persze a gyerekgyártó kapacitása. Mert ott a nőket arra használják (iparilag), amire kivannak találva. A hülye nyugati társadalmakkal ellentétben, ahol olyat termeltetnek velük, amit a férfiak is tudnak. :-) EZ a muszlimok ereje, nem az IQ. Szerintem nem sikerülne neki. Apuci után ő következett a trónon. Olyan mint a grófok, hogy lehet, hogy az ősök tehetségesek voltak, de ők már csak beleültek a készbe 2 feleséggel. Nem fog neki sikerülni szerintem. Az érdekes egyébként, hogy az orosz hadsereg jó erős, támasznak jó, de felőrlő városostromokat csak a Wagner tud véghez vinni. Valamit tudnak azok ott. Vélhetően van valami zseni vezető (nem biztos, hogy Prigozsin, lehet hogy egy szürke eminenciás, akire hallgat), és nagy függetlenség a vezetésben. Az ilyen vállalati kultúra nagyon sikeres, de nehéz kialakítani, okos emberek kellenek hozzá. Kizárt, hogy ez muszlim fasz tudna ilyen tökéletes gépezetet.
Haus Fiegl
2023. február 20. 08:17
Ja, a medve biztos engedni fogja....
darázs
2023. február 20. 07:08
skájnyúz- a hiteles álhírgyártó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!