Putyin: Milliók segítik a fronton harcolókat

2023. február 23. 12:35

„Oroszország győzelmének kulcsa a nép elpusztíthatatlan egységében rejlik” – hangoztatta az orosz elnök.

2023. február 23. 12:35
null

Oroszország idén tovább fejleszti nukleáris triádját, a hatóságok továbbra is prioritásként kezelik Oroszország védelmi képességeinek megerősítését – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, a haza védelmezőjének ünnepe alkalmából a fegyveres erők aktív és veterán tagjaihoz intézett köszöntőjében.

Moszkva prioritásként tekint a védelmi képességek megerősítésére

Putyin szerint a korszerű, hatékony hadsereg és haditengerészet Oroszország biztonságának és szuverenitásának, stabil fejlődésének és jövőjének záloga, ezért, mint korában is, Moszkva prioritásként fogja kezelni a védelmi képességek megerősítését. Emléketetett rá, hogy idén várható a Szarmat új interkontinentális rakétarendszer nehézrakétákkal ellátott indítóállásainak hadrendbe állítása, folytatódik a Kinzsal hiperszonikus komplexum sorozatgyártása, és a Cirkon tengeri hiperszonikus rakéták tömeggyártása.

Közölte, hogy az orosz haditengerészet az elkövetkező években három újabb nukleáris meghajtású tengeralattjáró cirkálóval bővül. Mint mondta,

Oroszország a valós harci tapasztalatokból kiindulva fejleszti fegyveres erőinek valamennyi összetevőjét,

javítani fogja a kiképzési rendszert, és folytatja a csapatok új fegyverekkel, köztük új csapásmérő rendszerekkel, felderítő és kommunikációs eszközökkel, drónokkal és tüzérségi rendszerekkel való felszerelését.

Az elnök szerint az orosz ipar gyorsan növeli a hagyományos fegyverek teljes körének gyártását, és elsajátítja a haderőnemek számára ígéretes modellek sorozatgyártását. „Oroszország győzelmének kulcsa a nép elpusztíthatatlan egységében rejlik”  – hangoztatta Putyin, hozzátéve, hogy az emberek bíznak a fegyveres erőkben, és milliók segítik a fronton harcolókat.

Kifejezte háláját a veteránok nemzedékeinek, akiknek hagyományait a jelenlegi fegyveres erők tagjai ápolják. „A különleges hadműveletben részt vevő orosz katonák bátran harcolnak az ukrajnai neonácizmus ellen, és megvédik az oroszokat az ország történelmi területein” – hangoztatta az orosz elnök.

(MTI)

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deven
2023. február 23. 20:45
van annyi atomrakétájuk, hogy 3X felrobbanthatják a világot. minek nekik több? 6X akarják felrobbantani, vagy félnek, hogy a régiek a kilövéskor robbannak?
roughneck
2023. február 23. 19:48
Nem akarsz esetleg besegiteni az ukran hosoknek a helyszinen, faszfej? :-))
szodabár
2023. február 23. 15:05
Az egyesült globalista libshitek egy év alatt nem tudták legyőzni a cárt! Hajrá Putyin!
NERbot
2023. február 23. 14:36
Korunk legnagyobb humanista költője!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!