Oroszország kiutasítja a lett nagykövetet

2023. január 27. 19:29

A lett nagykövetnek két héten belül kell elhagynia az országot.

2023. január 27. 19:29
null

Az orosz külügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy kiutasítja Lettország nagykövetét, válaszul arra, hogy Rigából kiutasították az orosz nagykövetet. A lett nagykövetnek két héten belül kell elhagynia az országot.

A külügyminisztérium közölte: bekérették a lett ügyvivőt, hogy tiltakozzanak amiatt, hogy Riga csökkenti a diplomáciai kapcsolatok szintjét Oroszországgal. Lettország hétfőn jelentette be, hogy a szomszédos

Észtországgal való szolidaritás jegyében szintén kiutasítja az orosz nagykövetet, ez váltotta ki az orosz válaszlépést.    

Közleményében az orosz külügyminisztérium hangoztatta, hogy a balti államok szolidaritása szerinte „teljes oroszgyűlölet és Oroszország elleni ellenséges lépések kezdeményezésére irányuló szándék, amelyet az Egyesült Államok és egyes más, Moszkvával szemben barátságtalan államok bátorítanak”.    

A moszkvai külügyminisztérium bírálta azokat az intézkedéseket is, amelyek szerinte Lettországban az orosz nyelv használatának korlátozására irányulnak, valamint a szovjet időkből származó emlékművek és kultúra lerombolását. Lettországban nagy létszámú orosz kisebbség él.    

A három balti ország – Észtország, Lettország és Litvánia – valaha a Szovjetunió része volt, jelenleg NATO-tagállam és határozottan támogatja több nyugati harckocsi küldését Ukrajnának az orosz erőkkel folytatott harcához. Litvánia tavaly áprilisban utasította ki az orosz nagykövetet és csökkentette a saját diplomáciai képviseletének szintjét Moszkvában.

(MTI)

Nyitókép:  SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 28. 13:03
A vétótlan köpcös geci csicskába és a magyarokba naponta törlik a lábukat a hoholok, a komisszárok, bárki akinek kedve van hozzá, vagy ezért fizetik. Válasz, reakció, következmények nélkül. Ez a csicskák sorsa. A ruszkik nem csicskák. Jelentős különbség.
Ati Papa
2023. január 28. 09:47
Egészen biztosan kaptak valamilyen komoly ígéretet Amerikától és NATO országként bátran hergelik a medvét. Szánalmas a bátorságuk és az önbizalmuk. Pontosan azt adják elő, mint az egér amikor az elefánttal megy át a hídon: Hallod elefánt, hogy dübörgünk?
patópál
2023. január 28. 01:06
A balti törpék helyében a földhöz verném a seggemet, hogy megcsíptem egy EU- és NATO-tagságot, amikor a ruszkik éppen gyengék voltak. Ezek az idióták meg bottal piszkálják a medvét, mert azt hiszik, nem golyófogónak kellenek és az USA majd bevállal egy világháborút pár miniállamért.
5m007h 0p3ra70r
2023. január 27. 22:43
Aztán joggal merül fel a kérdés: Hová lett a nagykövet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!