Magára varatta Putyint egy orosz balettművész – törölték a bemutatóját (videó)

2022. december 30. 18:49

Szergej Polunyin a mellkasára és a vállaira tetováltatta az orosz vezető képmását.

2022. december 30. 18:49
null

Sokak tiltakozása miatt törölték a bemutatóját egy milánói színházban egy Raszputyinról szóló táncműnek, amelynek orosz főszereplője testére tetoválva viseli Putyin orosz elnök képmását.

Szergej Polunyin világhírű balettművész három helyen – 

a mellkasán és a vállain – is magára tetováltatta az orosz vezető képmását.

A Rasputin – Dance Drama című balett bemutatóját eredetileg 2019-re tervezték, de a koronavírus-járvány miatt többször elhalasztották, és végül csak most, december 28-29-én tartották volna meg az Arcimboldi színházban.

A teátrum azt közölte, hogy „a meglévő feszültségre és fenyegetésekre tekintettel politikai és erkölcsi felelősségből” törölték az előadást, amely ellen kampány indult az interneten és a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy a színház maga is határozottan ellenzi Oroszország ukrajnai háborúját.

A két előadást a művész cégének egyetértésével vették le a műsorról – közölték.

A balettművész Ukrajnában született, de felvette az orosz állampolgárságot

Polunyin, a balettvilág egyik legnagyobb neve, aki egy ideig a londoni Royal Ballet vezető szólistája is volt, Ukrajnában született, de 2018-ban felvette az orosz állampolgárságot.

A táncos szeptemberben egy üzbegisztáni turnén katonai egyenruhában lépett színpadra az elesett orosz katonák emlékére, amivel magára vonta a helyi hatóságok haragját, mivel úgymond eltért az előre egyeztetett programtól.

(MTI)

Az alábbi felvételen is jól kivehetők a botrányt keltő tetoválások:

Nyitókép: Twitter-fotó
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2023. január 01. 20:34
Bezzeg ha zselé lenne rajta, még repetát is előadhatna!
lhotx
2022. december 31. 09:03
Kinek mi jön be... Pl. egy munkaadó minek nézegeti (ENNYIRE) egy néki dolgozó testét -- még ha történetesen táncosról van is szó? Hol vagyunk, az Zosztrigabárban? Amit meg valaki a web-felszínre kitesz magáról, az egyáltalán nem kell, hogy igaz legyen. Feltehetem ma reggel az instagramra vagy a ti(k)tok-ra, hogy én magam vagyok az Illustrated Man, aztán estére már le is mosom magaról az egész kamut. (Vagy személyesen szemrevételezték a valóságot -- mint valami kisegítőiskolában, ill. javítóintézetben --, vagy bemondásra ELHITTÉK, AMIT A WEBEN LÁTNAK.) Így is, úgy is a hülyeség állapotának bizonyítványa az ügy.
brekker
2022. december 31. 02:22
Vagy egy kavarógép álhegekkel és áltetoválásokkal. Semmi sem igaz, olyan korban élünk. Elnézést, ha mégis.
koronaszepe
2022. december 30. 23:47
Én arra lennék kíváncsi, hogy a mi kormányzati balett táncosunknak milyen tetkói vannak? Mert vannak neki, az biztos...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!