Kadirov: Eljött az idő, hogy távozzak

2022. szeptember 03. 18:10

Enerváltan és zavartan beszélt arról a 45 éves csecsen vezető, hogy „eljött az idő”, hogy távozzon. Több orosz lap viszont arra emlékeztet, Kadirov már egyszer-kétszer eljátszotta, hogy lemond a hatalomról.

2022. szeptember 03. 18:10
null

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője a hírek szerint azt tervezi, hogy „határozatlan idejű és hosszú” szünetet tart posztján – írja a The Guardian.

Kadirovot, aki 2007 óta vaskézzel irányítja az oroszországi csecsen köztársaságot, Vlagyimir Putyin márciusban altábornaggyá léptette elő az ukrajnai invázióban játszott szerepe miatt. A 45 éves Kadirov a Telegram-oldalára feltöltött videóban azt mondja, hogy szerinte „eljött az idő”, hogy távozzon.

Kadirov így nyilatkozott:

„Barátaim, ma megtudtam, hogy mint kiderült, én vagyok a »leghosszabb életű« az Orosz Föderáció alanyainak jelenlegi vezetői között. Magam is észrevettem, hogy túl sokáig maradtam. Azt gondolom, hogy teljes mértékben megszolgáltam egy határozatlan idejű, hosszú szabadságot. Remélem, hogy támogattok és megértetek engem” – mondta a csecsen vezető, akinek hangja elég enerváltnak és zavartnak tűnt. A Meduza mérsékelt ellenzéki orosz lap például arra emlékeztet, hogy Kadirov egyszer-kétszer már tett közzé hasonló  bejelentést.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ egyenesen úgy hozza a mostani bejelentést, hogy „Kadirov úgy nyilatkozott, gondolkodik a Csecsenföld vezetőjének tisztségéről való lemondásról”.

Ön szerint komolyan gondolta szavait a csecsen elnök? Írja meg kommentben!

Nyitókép: AFP

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. szeptember 04. 18:54
Felpluszoltuk a Mandinerben, egyből tarthatatlan lett a helyzete. :)
brekker
2022. szeptember 04. 17:29
CR7 is válságban van, ilyen időket élünk. Mbappénál töke van a menyasszonynak, ki akar ebben részt venni?
hegel
2022. szeptember 04. 16:19
Olvasgasson Darqáwitól az Emlékezés rózsakertje..és rendbejön a lelke... Semmi baj csak kicsit elállt a behangolása a szufi mü helyrehozza...
Box Hill
2022. szeptember 04. 13:54
Zsukov ugyanazt mondta, amit én meg láttam: Zsukov tábornok az NDK-ban tartott eligazításon 1957. március 10-én kijelentette, hogy a magyar 1956 kitörésekor két hadosztály tartózkodott Magyarországon, a Különleges Hadtest keretén belül. Ebből az egyiket a nyugati határra vezényelték, a másik hadosztály Budapesten „felszívódott” (a pesti srácok kezei között).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!