Putyinék ellehetetlenítik a Novaja Gazetát, az egyik utolsó független orosz újságot

2022. szeptember 05. 18:36

A lap főszerkesztője szombaton még Gorbacsov temetési menetét vezette.

2022. szeptember 05. 18:36
null

Megfosztották médiaengedélyétől és gyakorlatilag betiltották az egyik utolsó orosz független újságot, a Novaja Gazetát Oroszországban – számolt be a Reuters. Az orosz médiahatóság a Roszkomnadzor azzal indokolta a döntéstt, hogy a lap nem nyújtott be dokumentumokat a 2006-os tulajdonosváltással kapcsolatban. Dmitrij Muratov, a lap Nobel-békedíjas főszerkesztője a bíróság épülete előtt azt mondta, az ítélet

A lap főszerkesztője elmondta, hogy fellebbezéssel fognak élni.

A Novaja Gazeta már márciusban kénytelen volt felfüggeszteni megjelenését, az újság munkatársai július 15-én indították el a lap új oldalát Novaja Raszkaz-Gazeta címen.

Muratov maga azóta is Oroszországban van, és ő vezette a Szovjetunió utolsó elnökének, Mihail Gorbacsovnak a temetési menetét.

Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 13. 16:56
Hétköznapok Putyinisztánban..
masikhozzaszolo
2022. szeptember 06. 10:00
Gazeta Eta Gaz.
A jobbik árulása: október 2.
2022. szeptember 06. 08:00
Amikor meghallom a független újságíró kifejezést már hányingerem van. Ezek nálunk a nemzetellenes, állandóan hazudozó és lázító balliberálisok..
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 05. 20:54
Eddig volt orosz FOS? Hát milyen diktatúra ez elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!