Putyin nem megy el Gorbacsov temetésére

2022. szeptember 01. 13:12

Az orosz elnök szerdán kimért üzenetben tisztelgett az egykori szovjet vezető emléke előtt. A temetésén viszont nem lesz jelen.

2022. szeptember 01. 13:12
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt az augusztus 30-án, kedden 91 éves korában elhunyt Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetőjének szeptember 3-ára, szombatra tervezett temetésén – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szeptember 1-jén, csütörtökön.

– mondta Peszkov újságíróknak, hozzátéve, hogy az orosz államfő már elment a moszkvai kórházba, ahol Mihail Gorbacsov meghalt, hogy „virágot helyezzen el a koporsója mellett”.

Szerdán, egy nappal a Szovjetunió egykori vezetőjének halála után Putyin egy nagyon visszafogott részvétnyilvánító üzenetben egy olyan ember emlékéről beszélt, aki „nagy hatással volt a világtörténelemre”, és „átvezette Oroszországot a bonyolult és drámai változások és nagy kihívások időszakán”.

Nyitókép: Twitter

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
győri polgár
2022. szeptember 02. 08:40
Putyin nem megy el Gorbacsov temetésére. Nem szép tőle. És Zelenszkíj ? Ő elmegy ? Esetleg részvétet fejezett ki ? Eddig még nem olvaqstam a reakciójáról. Pedig ha nincs a Gorbi, akkor most nincs önálló Ukrajna, és nem játszhatná a zöldpólós „hős” nemzetvezető celeb szerepét.
Lajoss
2022. szeptember 01. 21:12
Hála Istennek!
gyaloggos
2022. szeptember 01. 18:28
PERSZE, hogy nem megy el! AKKORA kockázatot nem vállalhat fel!
basti64
2022. szeptember 01. 17:03
Legyünk boldogok, hogy nem vagyunk az orosz szférában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!