Trükkösen maradna a Coca-Cola az orosz piacon

2022. augusztus 27. 20:00

Az új termék neve Dobry Cola. A Dobry eddig gyümölcslé márka volt, de a Coca-Cola HBC jelezte, hogy vizsgálja a meglévő helyi márkák bővítését – írja a Portfolio.

2022. augusztus 27. 20:00
null

A Coca Cola HBC – azok után, hogy az év elején a Coca-Cola Co. leállította termékeinek gyártását és értékesítését – megkezdte egy helyi kóla, a Dobry Cola gyártását Oroszországban – írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio. Az új termék neve Dobry Cola. A Dobry eddig gyümölcslé márka volt Oroszországban, de a Coca-Cola Co.-tól különvált Coca-Cola HBC a hónap elején már jelezte, hogy vizsgálja a meglévő helyi márkák bővítését.

A Coca Cola HBC próbálja az ügyletet a globális cégtől teljesen függetlennek láttatni: közleményében jelezte, a Dobry Cola nem áll kapcsolatban a Coca-Cola termékkel vagy a Coca-Cola Co-val. Annyiban helytálló ez az értelmezés, hogy úgy tűnik, a HBC nem vesz sem kész terméket, sem koncentrátumot a Co-tól, hanem saját recept alapján készítik a Dobryt. Viszont a Coca-Cola Co. 23 százalékos részesedéssel rendelkezik a Coca-Cola HBC-ben.

Nyitókép: A Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC), az amerikai The Coca-Cola Company, a világ egyik legnagyobb alkoholmentes üdítőital- és szirupgyártója palackozó partnerének üzeme Dunaharasztiban a Némedi út 104. szám alatt. Fotónk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kutyaszittya
2022. augusztus 28. 20:37
Eleve a "jenki" cégek nem igazán vonultak ki csak az Ursuláék. Valójában a piac megtisztítása zajlott le a konkurenciától. A világ legnagyobb gabonakereskedő cége a Cargill azt mondta,hogy nem akarja kockáztatni,hogy éhezzen a világ. Kell a gojoknak az orosz búza, hamár ők megtiltották maguknak, hogy megvegyék. Az ukrajnának szállított amerikai fegyverekhez elengedhetetlen az orosz titán. Azt is az amcsi cég exportálja Moszkvából. Szerintem Ursulának csak ellenségei vannak ebbeb a mesében.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 28. 01:04
Coke-ot kizárólag közepes whyskeyvel és fehérrummal fogyasztok. Kell még hozzá némi jég és egy karika lime. Erre pont jó.
NeMá
2022. augusztus 27. 22:54
Én is írtam erről, fú b+! Szakértő vagyok! Sajnos nem, ezt még egy hülye is tudja ha nem Soros fizeti!
Namond
2022. augusztus 27. 21:45
Nem értem, az oroszok miért nem turbózzák fel nemzeti üdítő italukat a Kvaszt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!