Egykori KGB-s bajtársa válthatja Putyint az elnöki székben – jósolta a brit hírszerzés korábbi vezetője

2022. július 28. 17:35

Sir Richard Dearlove szerint Nyikolaj Patrusev a Biztonsági Tanács titkáraként nagy befolyással rendelkezik.

2022. július 28. 17:35
null

A Vlagyimir Putyin esetleges leváltásával összefüggő találgatások az elmúlt hónapokban felerősödtek, mivel ellentmondásos hírek érkeztek az orosz vezető egészségi állapotáról. A Kreml bennfentesei a jelentések szerint csendben elkezdték keresni az elnök utódját, arra az esetre, ha Putyin politikai karrierje az ukrajnai invázió miatt megtörne, vagy egy feltételezett betegség ledöntené a lábáról – olvasható a Business Insider cikkében.

Sir Richard Dearlove, aki 1999 és 2004 között a brit titkosszolgálat vezetője volt, a héten azt állította, hogy a legvalószínűbb utódjelölt Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára, aki régóta Vlagyimir Putyin szövetségese és egyike azon rendkívül kevés tisztviselőknek, akik az elnök bizalmát élvezik.

– mondta Dearlove a „One Decision” nevű podcast csütörtöki epizódjában.

A Kreml tagadja, hogy Putyin beteg 

Májusban Dearlove azt jósolta, hogy Vlagyimir Putyin 2023-ban távozik a hatalomból, és betegsége miatt egy egészségügyi intézménybe kényszerül, így az őt leváltani akaróknak nem kell puccsot végrehajtaniuk. A Kreml tagadta, hogy Vlagyimir Putyin bármilyen egészségügyi problémával küszködne, és maga az érintett júniusban azt mondta, hogy

Úgy tűnik, a szakértők mégis úgy vélik, hogy Patrusevre érdemes odafigyelni. Mint jelezték, a Biztonsági Tanács titkáraként a politikus nagy befolyással rendelkezik.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. július 29. 10:12
Az én jóslatom szerint meg Orbán Viktort Szijjártó Péter foglya váltani.
mokány
2022. július 28. 23:33
Volt a kis klementina. "Édesapja , a jó bányász , belehalt bánatába . Utána ment leányának , 120 éves korában . "
darling
2022. július 28. 23:11
A brit hírszerzés áttérhetne a csirkebéljóslásról - mondjuk - a kristálygömbre... Hátha azzal jobban bejön...
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 28. 22:53
Kinek van már ki a fasza a brittttttt hírszerzéssel?! Az enyém már nagyon! Honnan szereznek hírt? Kitalálják, lehallgatják, kém műholddal, kémek Moszkvában, orosz árulóktól vagy ki a fsz tól kapnak ezek hírt? Ha esetleg lesz ideje Vlagyimirnek, adja már ki a parancsot a likvidálásukra, akkor ki fog derülni, hogy a brittttttt hírszerzés csak úgy kitalál minden szart!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!