Valaki fejbe lőtte a tisztet, aki Putyin nukleáris indítójáért felel

2022. június 23. 16:15

Az oroszok állítása szerint öngyilkossági kísérlet történt. Annyi bizonyos, hogy Vagyim Zsimin ezredest jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota válságos.

2022. június 23. 16:15
null

Zsimin ellen büntetőeljárás indult, mert állítólag kenőpénzt vett fel, miután magasabb beosztásban kezdett dolgozni a vámhivatalban – közölte a Moszkovszkij Komszomolec. Az ezredes a vádemelés miatt házi őrizetben volt, de bűnösségét tagadta. Ekkor dördült el a lövés. Az orosz sajtó szerint öngyilkossági kísérletről van szó.

Az eset után testvére talált rá az ezredesre, aki a hírek szerint a lövöldözés idején a fürdőszobában volt. Zsimin – fején lőtt sebbel –egy vértócsában feküdt, mellette Izh 79-9TM típusú fegyvere.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
10mmAuto
2022. június 24. 09:03
1. Ami táskáról beszélnek, nem "atomindító". Nem indít arról senki semmit, az egy kommunikációs eszköz. 2. Ezért a táskáért a jóember Jelcin alatt volt a felelős. 3. Putyin alatt a testőrségben volt, táskát is vitt alkalom adtán, de az a lövedékálló pajzzsá kinyíló aktatáska volt, ill. volt még más beosztásban is, de Putyin kommunikációs bőröndjéért nem felelt. 4. Innen történő nyugdíjazása után ment a vámhivatalhoz dolgozni. 5. Fura, hogy ilyen magas beosztásban valakinek az oroszoknál csak gumilövedékes fegyvere lenne. 6. Még furcsább, hogy ilyen szakmai háttérrel, ilyen fegyverrel akarna valaki öngyilkos lenni. Főképp, hogy seregben szerzett sérülése folytán tele volt pakolva a koponyája platina és titánium lemezekkel. 7. Felesége az ukrán frontra lett vezényelve, plusz a házi őrizet miatt lehetett depis, de ha valaki meg akar halni, az nem egy gumilövedékessel lövi meg magát ilyen szakmai háttérrel. Ha mégis, akkor valamiért minden felborult odabent. 8. Vagy öngyilkosságnak megrendezett volt az esemény. De akkor sem beszélhetünk profi munkáról.
Vakfolt
2022. június 24. 08:58
"Az ezredes a vádemelés miatt házi őrizetben volt, de bűnösségét tagadta. Ekkor dördült el a lövés." A nukleáris indítós vámhivatali ezredes, mikor bűnösségét tagadja, lelövik. Mi a fasz ez??
kozmosz
2022. június 24. 02:26
Ugyan. Ez öngyilkosság volt, csak izgalmában tarkón lőtte magát.
Ólat a trolloknak
2022. június 23. 23:48
Valaki lője fejbe most már a címszerkesztőt is, ha a marhaságot már sikerült kiszerkeszteni a cikkből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!