Kövér László szerint az ukrán elnök fenyegetőzése „személyes, pszichés probléma”

2022. június 04. 21:14

„Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán” – fogalmazott a Házelnök.

2022. június 04. 21:14
null

Kövér Lászlót a nemzeti összetartozás napján többek között arról is kérdezte a Hír TV riportere, hogy ha vége a háborúnak, számítania kell-e a kárpátaljai magyarságnak valamiféle retorzióra az ukrán kormány részéről.

„Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott”

A házelnök válaszában kifejtette, hogy Volodimir Zelenszkij magatartása előtt értetlenül áll. Mint fogalmazott: „nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nem csak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt”. 

A Házelnök hozzátette,

Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni” – húzta alá.

Kövér szerint a kárpátaljai magyarságnak van félnivalója a háború után az ukránoktól

„Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után” – fogalmazott a politikus.

Fotó: MTI/Veres Nándor

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2022. június 08. 10:22
Kárpátalját nem csak a magyar kisebbség miatt kéne visszahozni, hanem, h biztosítsuk legalább a Tiszát, ezzel egy kicsit csökkentve a Trianon utáni teljes édesvíz-kiszolgáltatottságunkat.
Reszelő Aladár
2022. június 06. 11:15
Vagyis mostmár tudjuk mi lesz. A háború során a magyarokat el akarják majd üldözni, mivel ruszki kollaboránsoknak titulálják őket. Lassan csak akkor lehetünk jóemberek, ha frankón hadat üzenünk a ruszkiknak és szétbombáztatjuk Budapestet. Ezzel senki sem nyerne, de jóemberkedő áldozati póznak már megteszi. Szerencsére azért is kapott 2/3-ot a Fidesz, hogy ilyen ne forduljon elő.
foldizs
2022. június 05. 17:38
Kövér László nemzetközi szinten egy senki. Csak szólok :)
Folyékony Szilárd
2022. június 05. 12:07
Ez a picsaszájú elmebeteg kövér úgy futna szerteszét a fosós csuti fönökével együtt ha oroszok bombáznák, hogy hónapokig keresnénk. Ez a kretén csak pofázni tud állandóan, valódi harccselekmény esetén óránként pelenkát cserélne. Ezért nem is értem mit pofázik olyanokról, akire lőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!