Oroszország elismerte: több mint 190 000 gyerek „érkezett meg” Ukrajnából

2022. május 13. 20:39

Interjút készítettek az orosz gyermekjóléti biztossal.

2022. május 13. 20:39
null

Interjút készítettek az orosz gyermekjóléti biztossal, Maria Lvova-Belovával, melynek során az orosz külügy megerősítette,

Az interjúban Vlagyimir Putyin kérdezi a biztost, a Kreml honlapján ennek leirata látható. Ebből kiderül, Belova szerint a legnagyobb gondot a gyerekek elhelyezése jelenti, akiket így orosz nevelőszülőknél fognak elhelyezni. 

„Praktikus okokból” kötelező felvenniük az orosz állampolgárságot is

A gyermekjóléti biztos hozzátette, hogy a gyerekeknek fel kell venniük az orosz állampolgárságot is. Lvova-Belova szerint erre amiatt van szükség, mert a gyerekek csak így fogják tudni igénybe venni az orosz szociális szolgáltatásokat. Mint a biztos fogalmazott:

– mondta Belova.

Nyitókép: Twitter

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. május 14. 08:31
milyen aljas gonosz ez az Oroszorszag, nem hagy elpusztulni arva gyerekeket megsugom gyereket nem lehet allampolgarsagra KOTELEZNI, ez faszsag. az ot adoptalo szulo allamoolgarsagat szerzi meg, aki orosz , ahogy nalunk is magyar allampolgar a magyar allampolgar gyereke. de fujjatok csak az ukran propagandat gazemberek
Huxit
2022. május 13. 22:56
Donbaszt 8 even at lottek az ukranok. A gyerekeknek nagyon sokszor az ovohelyen volt a tanitas. Erdemes rakeresni a gorlovkai Madonnara. Talan 2016-ban tortent. A mostani orosz hadmuveletek megkezdodesevel folyamatosan menekitettek ki az anyakat a gyerekekkel Oroszorszagba. Azt gondolom, hogy ez valoban humanitarius dolog volt, nem ugy, mint amit az amerikai ugynok, zelenszkij csinal.
stug
2022. május 13. 22:55
Talán ezért: "Békeidőben nem esett még annyival Oroszország népessége, mint most: 2020 és 2021 szeptembere között 997 ezerrel csökkent az orosz állampolgárok száma, a korábbi negatív csúcsot 1999 júliusa és 2000 júniusa között mérték, akkor 983 ezres volt a visszaesés. A halálozások száma folyamatosan meghaladta a születésekét, idén augusztusban például 127 ezer gyerek született, és 207 ezer orosz polgár halt meg." Akik folyamatosan az ukrajnai oroszul beszélőket emlegetik, azoknak figyelmükbe ajánlom, hogy Ausztriában meg mindenki német anyanyelvű.
kunfia
2022. május 13. 22:27
Janicsárképzés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!