Orosz tisztviselő: Európa ugyanúgy orosz olajat fog vásárolni, csak harmadik feleken keresztül, drágábban

2022. május 04. 11:00

Szerinte Európa vezetői „egy kicsit megőrültek”.

2022. május 04. 11:00
null

Európa folytatja majd az orosz olaj vásárlását, csak harmadik országokon keresztül, amint az EU-tagországok embargót vezetnek be – jósolja egy orosz tisztviselő. Vlagyimir Dzsabarov tisztviselő azt mondta az állami RIA Novosztyi hírügynökségnek, hogy

„Azt mondják, nem vesznek tőlünk olajat. Nos, ne vegyenek, nem erőltetjük rájuk” – mondta. „Továbbra is megveszik majd, csak harmadik országokon keresztül. Ugyanúgy a mi olajunk, csak drágábban.”

Az Európai Bizottság fokozatos olajembargó bevezetését javasolta Oroszországgal szemben, valamint az orosz legfelsőbb bank szankcionálását és az orosz műsorszolgáltatók kitiltását az európai adásokból.

Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Szputnyik pool/Alekszandr Demjancsuk

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi1962
2022. május 05. 10:05
visszatér európa a roller gőzgép bicikli lovasfogat szintjére mivel már szinte az összes litium bánya is kinai és orosz kézen van
Akitlosz
2022. május 04. 23:35
Eljön a pancsolás ideje, s a közvetítő pancsolók belépésével nyilvánvalóan emelkedni fognak az árak, hiszen több éhes szájat kell etetni az olajkereskedelem hasznából.
Akitlosz
2022. május 04. 23:34
Egyszerűen összekeverik az orosz olajat máshonnan származó olajjal 49,9 - 50,1% arányban és akkor az az olaj jogilag már nem orosz.
brekker
2022. május 04. 22:30
Nyilván nem lehet végtelenségig tartani az árbefagyasztást, de jó eséllyel jön egy recesszió, amelyik visszaveti az energiaárakat. És akkor meg lehet szüntetni, és megint Orbánnak lesz igaza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!