Dánia és Svédország is légterének megsértésével vádolja Oroszországot

2022. május 01. 22:32

Orosz kémrepülő szállt be Dániába és Svédországba.

2022. május 01. 22:32
null

Dánia és Svédország közlése szerint egy orosz kémrepülőgép mindkét ország légterét megsértette. Az érintett országok beidézték az orosz nagykövetet az eset miatt.

Dán külügyminiszter: A légtérsértés „teljesen elfogadhatatlan”

A dán védelmi parancsnokság az AFP-nek nyilatkozva elmondta, a repülőgép egy felderítőgép volt, amely „nagyon rövid ideig” tartózkodott a dán légtérben, és a dán F-16-os repülőgépek „azonnal beavatkoztak”. Hozzátette, hogy az ilyen esetek ritkák.

Jeppe Kofod dán külügyminiszter szerint

Míg Dánia a NATO tagja, Svédország arról vitatkozik, hogy csatlakozzon-e a szövetséghez. A svéd védelmi miniszter azonban azt mondta a Dagens Nyheter újságnak, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az incidens összefüggésben állna ezekkel a megbeszélésekkel.

Nyitókép: Gotland, 2022. március 3. A svéd légierő által közreadott képen orosz harci repülőgépek megsértik a svéd légteret a Balti-tenger felett Gotland szigetétől keletre 2022. március 2-án. A közlések szerint a légtérsértésben két Szu-27-es és két Szu-24-es típusú orosz harci repülőgép vett részt. Az incidensre válaszul a svéd légierő JAS-39 Gripen típusú elfogóvadászait riasztották. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Fotó: MTI/EPA/Svéd légierő

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2022. május 02. 00:01
Elég vacak felvételek, NEM láttam rajtuk a határvonalat !!! :-) A szegény légtereket pedig tessék megvigasztalni, ne legyenek már olyan SÉRTETTEK !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!