Háromra emelkedett a tel-avivi merénylet áldozatainak száma

2022. április 08. 18:16

Életét vesztette az egyik kórházba szállított, súlyos sebesült.

2022. április 08. 18:16
null

Hiába küzdöttek életéért az orvosok, belehalt súlyos sérüléseibe a 35 éves, háromgyermekes Barak Lopen, aki korábban olimpiákon is induló kajakos volt, emellett az izraeli olimpiai és paralimpiai kajakválogatott edzője – adta hírül a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

A terrorakció halálos áldozata volt mellette a 27 éves Eitam Megini, aki egy hónapja jegyezte el barátnőjét, és az esküvőjüket tervezték. Számítástechnikát és idegtudományokat tanult.

Gyerekkori barátjával, Tomer Moraddal mentek Tel-Avivba egy bárba beszélgetni, ahol mindkettőjüket agyonlőtte a palesztin támadó. Morad éppen befejezte mérnöki tanulmányait, és új végzettségének megfelelő állást talált.

Maximális készültségben vannak a biztonsági erők

Naftali Bennett miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy a biztonsági erők továbbra is maximális készültségben vannak Tel-Avivban és az egész országban, hogy megakadályozzanak egy esetleges további merényletet, a több hete tartó terrorhullám folytatását.

„Izrael egész népe érzi a meggyilkoltak családjainak szomorúságát, és imádkozik a sebesültek egészségéért” – hangsúlyozta nyilatkozatában a kormányfő.

– tette hozzá.

A merénylőnek korábban nem voltak kihágásai

A merénylő jól ismerte Tel-Avivot, több alkalommal tartózkodott a városban, noha nem volt izraeli munkavállalási és belépési engedélye. A Sin Bét belbiztonsági szolgálat jelentése szerint a Ciszjordánia északi részén, Dzsenín egyik menekülttáborában élő 29 éves Raid Hazem nem tartozott egyik palesztin terrorszervezethez sem, nem voltak korábban biztonsági kihágásai, soha nem vették őrizetbe.

A ramadán, a muzulmán böjti hónap első pénteki imája feszülten, teljes rendőri készültségben, de békésen zajlott le Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél, amely a muzulmán vallás harmadik legszentebb helye Mekka és Medina után.

(MTI)

Nyitókép: NIR KEIDAR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2022. április 08. 18:48
Hálistennek egyre kevesebben.
01234567890
2022. április 08. 18:44
Maga egy kvákvárakvá.
szodabár
2022. április 08. 18:17
Az ószövetségi féltestvérek csak a keresztényeket tudják tömegesen gyilkolni és leginkább Európában. Ügyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!