Putyin szerint a bucsai mészárlás ugyanakkora kamu, mint a szíriai vegyifegyver-bevetések voltak

2022. április 13. 07:01

Az orosz elnök azt is állította, hogy Lukasenka dokumentumokat adott neki, amik arról szólnak: ki hogyan ment Bucsába, hogy a provokációt és a hamisítást megszervezze.

2022. április 13. 07:01
null

Vlagyimir Putyin ugyanolyan hamisítványnak nevezte a kijevi régióban található Bucsában elkövetett mészárlást, mint amilyen szerinte nemzetközi szervezetek nyilatkozatai voltak a szíriai vegyifegyver-használatról – olvasható a 444.hu cikkében. Az orosz elnök az Aljakszandr Lukasenkával a távol-keleti űrközpontban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta:

„Ami Bucsát illeti. Gyakran beszélek nyugati országokból érkezett kollégáimmal, még mindig. És amikor azt mondják, hogy »Bucsa«, megkérdezem tőlük: »Voltak már Rakkában?« Láttad, hogy ez a szír a város teljesen elpusztult, a földig rombolták felülről amerikai repülőgépek, és ott a holttestek hónapokig a romok alatt hevertek és lebomlottak? Több mint száz embert öltek meg egy esküvőkön egy csapással. Csend. Nem volt ekkora csend, amikor provokációkat szerveztek Szíriában, amikor úgy tettek, mintha az Aszad-kormány vegyi fegyvereket használna. Aztán kiderült, hogy hamisítvány volt. Ugyanez a hamisítás történt Bucsában is.”

Lukasenka korábban azt állította, hogy ami Bucsában történt, az a britek speciális művelete volt.

Nyitókép: Szergej Iljin / Sputnik / AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 13. 14:24
Milyen igaza van! Nem úgy mint a "szabad világ" hírei a "szabad sajtójával"! Ukrajna úgy tűnik, hogy tényleg náci állam, amely mögött az Amerikai Egyesült Államok s vele a csicskásai EU, NATO állnak. Úgyhogy tényleg jobb lenne a világ, ha a kijevi rezsim megbukna, s a náci hadereje megpusztulna.
Ronee
2022. április 13. 12:24
Mivel csak azok az infók jönnek át a nyugatnak amit az "algoritmusok" engednek ezért senki nem tudja valójában mi történik. Pl a twitteren az ukrán lábonlövős videók alatt a kommentek 90% mondja hogy fake/ruszki propaganda, de a kijev ghost meg a 13 kicsi indián az tuti nem fake, szerintük...hát ekkora a média ereje...és ennyire elhiszik az emberek amit eléjük tolnak...meg sem fordul a fejükben, hogy kételkedjenek.. Háború van és 100% hogy mindkét oldalon elkövetnek bűnöket, ahogy minden kurva háborúban. Nem kellene feketén/fehéren látni mindent, mert borzasztó nagy ön becsapás #)
kafabatka
2022. április 13. 11:51
Hagy ismételjem önmagam,mert idevág: "kafabatka 2022. április 13. 11:08 11 @fogyatékos Nem. Abban kételkedünk,hogy az oroszok tették. Ezért gondoljuk azt,hogy megrendezett,ami a célt illeti. Egyébként Nagy-Britannia kétszer is megvétózta az orosz részről kért kivizsgálásra való indítványt. Elutasította! Miért? Pedig érdeke lenne! Vagy mégsem? Elég lenne a holttestekben található lőszerek vizsgálata,mert talán véletlenül angol és amerikai fegyverek lennének az eszközök,és a vizsgálat feltárná,hogy bizonyos személyek fegyvereihez köthető lenne a kriminalisztikai vizsgálat. Onnantól kezdve felgombolyítható az eset. Egy kérdés. Hova lettek a töltények hüvelyei? Csak nem összeszedték az elkövetők? Legyen kriminalisztikai szakértői vizsgálat! Az oroszok állnak elébe. Szerintem." Egyébként az oroszokon kívül mely állam merné kimondani azt,hogy USA-Nagy-Britannia összeesküvés ténye áll fenn? Kína nem számit,mert ugye "elfogult". Az összes többi zsebre téve. Tehát az igazságot nem fogják világgá kürtölni,a kitervelők meg nem fognak hamut szórni okos fejükre. Inkább megszaggatják ruháikat dühükben.
neutrinoo
2022. április 13. 11:43
"ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista" mondta a pókhasú gengszter. Én meg azt mondom, hogy a fideszes tulajdonképpen a diplomás náci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!