Az atomtárgyalások felfüggesztését sürgetik Amerikában

2022. március 04. 13:20

Az ukrajnai konfliktus a nyugat és Irán viszonyára is rányomhatja a bélyegét.

2022. március 04. 13:20
null

Az orosz invázió után az Egyesült Államoknak fel kell függesztenie az atomtárgyalásokat Iránnal – olvasható a Fox Newson

Joe Liberman az Egyesült Államok szenátora, valamint Mark D. Wallace amerikai üzletember és diplomata, az USA korábbi ENSZ nagykövete, úgy vélekednek, hogy semmilyen megállapodás, amelyet részben Putyin Oroszországa tervezett, nem lehet az Egyesült Államok nemzeti érdeke.

Az oroszok ukrajnai inváziója felborította a fennálló globális világrendet.

Putyin elnök az általa elkövetett háborús bűnök miatt páriává vált a nemzetközi politika világában és egy szintre került olyan más autokratikus vezetőkkel, mint Bassár-el Aszad szír elnök vagy Kim Jong-un koreai elnök. Ez a drámai változás a Putyinról alkotott felfogásunkban azt jelenti, hogy bizonyos amerikai politikáknak is változniuk kell, különösen Bécsben, ahol a világhatalmak megpróbálják újraéleszteni a sikertelen iráni nukleáris megállapodást.

Az Egyesült Államoknak és európai szövetségeseinek most el kell hagyniuk a tárgyalásokat, mielőtt egy új megállapodás feléleszti és megerősíti Putyin szövetségesét, Ali Hamenei ajatollahot, az Iráni Iszlám Köztársaság legfelsőbb vezetőjét – vélekednek a politikusok.


Nyitókép: AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. március 04. 14:58
"Putyin elnök az általa elkövetett háborús bűnök miatt páriává vált a nemzetközi politika világában..." Lehet, hogy sokaknak, még sokba fog kerülni ez a liberális őrjöngés... Szóltam! -ennél többet nem tehetek, magatokra vessetek, ha gondjaitok támadna...
nemmondom
2022. március 04. 14:46
Konfliktusok esetére minden józan gondolkodású ember tárgyalásokat ajánl a feleknek. Nem tudni, hogy Irán az amerikai javaslatra - ha döntés lesz róla - mit lépne. Jobbat biztos nem, mint a tárgyalás esetén.
critical man
2022. március 04. 14:41
Szerintem Iránnak le kéne szállítani pár interkontinentális rakétát fix new-yorki és tel-avivi célpontokkal, máris jobban együttműködőek lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!