Stoltenberg: Oroszország folytatja csapatösszevonását Ukrajna közelében

2022. február 16. 12:47

A NATO ez idáig nem tapasztalta a feszültség csökkenését Ukrajna környékén annak ellenére, hogy Oroszország nemrégiben a határ közelében állomásozó csapatainak visszavonását jelentette be – közölte a NATO főtitkára szerdán Brüsszelben.

2022. február 16. 12:47
null

Jens Stoltenberg a NATO-tagországok védelmi minisztereinek szerdán kezdődő kétnapos tanácskozására érkezve hangsúlyozta: az orosz bejelentéssel ellentétben úgy tűnik, hogy Oroszország folytatja a katonai tevékenységet, erősíti jelenlétét az Ukrajnával közös határán.    

– mondta. Oroszország minden figyelmeztetés nélkül megtámadhatja Ukrajnát, az ahhoz szükséges katonai képességek, köztük több mint 100 ezer katona a helyükön vannak – figyelmeztetett. A NATO továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és diplomáciai megoldást szorgalmaz a helyzet megoldására – mondta.    

ki kell vonnia erőit a térségből és enyhítenie kell a feszültséget. Valódi és tartós kivonulást akarunk látni, nem csak a csapatok szakadatlan mozgását. Készek vagyunk együttműködni Oroszországgal, de felkészülünk a legrosszabbra is” – tette hozzá a NATO főtitkára.    

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter érkezésekor hangsúlyozta: az Egyesült Államok továbbra is szilárdan támogatja a NATO-t és a szövetségeseket. „Biztosíthatom önöket arról, hogy Washington elkötelezettsége a NATO-t alapító egyezmény központi elemének számító, a kollektív védelem elvét rögzítő 5. cikkhez továbbra is rendíthetetlen marad” – fogalmazott.

(MTI)

Fotó: Aris Messinis / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spontán
2022. február 17. 09:10
Húzzon el innen a gyökér elv társaihoz!!!!!!
Phm045
2022. február 17. 07:53
Korábbi hazugságot újabb hazugsággal próbálja leplezni . Valahonnan ismerős ez ........
Vakfolt
2022. február 16. 16:49
"A NATO ez idáig nem tapasztalta a feszültség csökkenését Ukrajna környékén" Mert nem sorba kell kötni, hanem párhuzamosan.
nakatomi
2022. február 16. 16:32
"A NATO ez idáig nem tapasztalta a feszültség csökkenését Ukrajna környékén" Jenőke ez azért lehet, mert ti nem akarjátok csökkenteni a feszültséget, sőt inkább még fokozzátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!