Putyin telefonon egyeztetett Macronnal

2022. február 24. 22:55

A Kreml tájékoztatása szerint Putyin a beszélgetés során „kimerítő magyarázatot” adott hivatali partnerének Oroszország cselekedeteinek okaira.

2022. február 24. 22:55
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel – közölte csütörtökön este a Kreml. A tájékoztatás szerint Putyin a beszélgetés során „kimerítő” magyarázatot adott hivatali partnerének Oroszország cselekedeteinek okaira. Az orosz államfői hivatal arról számolt be, hogy „komoly és nyílt véleménycsere folyt az ukrajnai helyzetről”.    

A két politikus megállapodott abban, hogy kapcsolatban maradnak   

Az Elysée-palota szerint Macron követelte, hogy Putyin haladéktalanul állítsa le az orosz katonai műveletet Ukrajna ellen.    

Macron az első nyugati politikus, aki Putyinnal felvette a kapcsolatot, miután az orosz elnök elrendelte az ukrajnai katonai műveletet.    

A telefonbeszélgetést Párizs kezdeményezte

A francia államfő az EU-tagállamok vezetőinek csütörtök esti rendkívüli csúcsértekezlete előtt kijelentette, hogy Putyin „masszív szankcióknak” néz elébe. 

Macron fokozott erőfeszítéseket tett az orosz-ukrán konfliktus békés megoldása érdekében,

és ezért személyesen is találkozott Putyinnal Moszkvában. Az utóbbi időben a két vezető többször is egyeztetett telefonon. A francia Air France légitársaság bejelentette, hogy az ukrajnai háborús helyzet miatt heti tizenkettőről hétre csökkenti Moszkvába induló járatait.

(MTI)

Fotó: SPUTNIK / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2022. február 25. 08:19
Opsz... a kínaiak, mintha csak engem arkarnának igazolni... "...A legtöbb pártlaphoz képest viszont kissé más hangot üt meg a China Daily. Szerintük az Egyesült Államok roppant jól jár a mostani fegyveres konfliktussal. Az újság értelmezése szerint Washington direkt azért jelentette be előre, hogy nem fognak Ukrajnában harcolni, mert tudták, hogy ez invázióhoz vezet. Az orosz bevonulás pedig segít nekik abban, hogy Oroszországot rosszfiúként tüntethessék fel a világ előtt, Európát pedig jobban magukhoz láncolják például azzal, hogy felmondatják velük az orosz energiaszerződéseket, ami miatt hosszútávon Európa jobban fog függni az amerikai energiaszektortól. A China Daily szerint ráadásul a mostani konfliktus életet lehelt a NATO-ba, amelynek európai tagjai pont az orosz támadás miatt roppant elkötelezettek lettek a katonai szövetség felé, ami megint csak Amerika érdekeit szolgálja... "
airmax
2022. február 25. 07:52
Macron egyre inkább kezd felnőni, egy francia elnök szerepéhez... Nagyon érdekelni miről beszélgettek... Ezerszer mondtam, hogy Putyint komolyan kéne venni... Megmondta.... leírta... , ukrajna nato tagsága olyan biztonságpolitikai veszély az oroszok számára amibe nem mennek bele.... Garanciákat kért írásban (mert nem hisz a szóbelieknek az ismert okok miat) Mi a büdös retket nem lehet ezen érteni????? Ment a szokásos faszság ami akkor még működött amikor az orosz haderő lepukkant múlt századi szinten volt... Azóta több területen még a nato-t is megelőzték... Mi retket nem lehetett ezen tudni?????? Szíriában ki is próbálták... Mi a francokért nem figyeltek fel erre azok akiknek ez a dolguk????????? Ment pöcsködés mismásolás... Putyin meg azt mondta ... Jóvannakkor demonstrálunk... , hogy komolyan vegyenek.... Ennek nem kellett volna megtörténnie, és jól mondja Trump, ha ő az elnök (mert nem csalják el a választásokat) akkor ez nem történik meg.... Sajnálatos, hogy az ukrán népet a gazember korrupt vezetése idáig sodorta... Sajnálatos, hogy az idióta birodalom és itt különösen a hülye vezetőkkel teletöltött cia nem jelezte az amúgy elhülyük politikai vezetésnek a helyes irányt... Bár az is lehet hogy nagyon is jól tették a dolgukat, mert a dolguk az volt, hogy mindenáron szétzúzzák európa és oroszország gazdasági kapcsolatait... (és sajnos ez a valószinűbbb...) Kina és oroszország már kiegyezett... ha európa is otthagyná az usa birodalmat, az katasztrófális hatással bírna a számukra... Így legfeljebb kicsit tovább tart ki és kicsit lassabban sűllyed az euroatlanti gazdaság... A magyar idióta ellenzékkel nem érdemes foglalkozni sem, csak annyit írnék le hogy a barmok az idióta eu-s bagázzsal versenyyezve lőné tökön magát, az "orosz szankcioó" jelszó alatt... Kedves Márki Zay! Inkább engem akar ideológiára nevelni ahelyett, hogy mondjuk az érdekemben tárgyalna (mondjuk, hogy tudjak fűteni, legyen áram.. stb ) egy az ön ideológiájával ellentétes nézetű vezetővel? Kampányol a magyar embereknek arról, hogy miért kell olyat tenni ami nekik rossz, ahelyett, hogy megoldásokat telálna, hogy jobb legyen??? Ilyen egy vezető? Ez a komcsi faszság .... Hülyegyerek húzzál vissza a fulu végeré, meret a politikai vezetéshez tulok vagy!!!!
files32
2022. február 25. 06:40
Bezzeg 0rbán: "A cél az, hogy ne legyen háború, vagyis fennmaradjon a béke. Én is ilyen békemisszióban jártam Moszkvában. Sikerrel is jártam, látják!"
Párhuzamos különvélemény
2022. február 25. 06:18
Macron megdicsőül, újraválasztása bebiztosítva. Ő az új Mr. Zerópajúnó, Merkel utódja. Még akkor is, ha semmi értelmeset nem tudott mondani Putyinnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!