Oroszország különleges erőket küldött Kazahsztánba, már meg is kezdték a munkát

2022. január 06. 09:49

Rendvédelmi feladatokat látnak el – mondják.

2022. január 06. 09:49
null

Oroszország ejtőernyősöket küld Kazahsztánba – írta meg csütörtök reggel az orosz TASZSZ hírügynökség. Az orosz katonák békefenntartási céllal érkeznek az országba, ahol napok óta kaotikus állapotok uralkodnak az utcákon, miután a kormány megemelte az üzemanyagárakat.

A katonák bevetésére a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) többi tagjával együttműködésben kerül sor: Belarusz, Kirgizisztán, Örményország és Tádzsikisztán is részt vesz a beavatkozásban.

A KBSZSZ titkársága azt közölte, hogy az orosz különleges egységek már meg is kezdték feladataik végrehajtását Kazahsztánban. „A KBSZSZ kollektív békefenntartó erőinek fő feladatai a fontos állami és katonai létesítmények védelme, a Kazahsztáni Köztársaság rendvédelmi erőinek támogatása, a helyzet stabilizálása és visszaterelése a rendes kerékvágásba” – közölte a szervezet.

A nyitóképen: orosz és fehérorosz katonák hadgyakorlata. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 06. 16:59
Hihetetlen, hogy a sok helyi - elvileg jobbos - nyugger féreg egyfolytában tapsol Putyin, a kommunista diktátor térhódításának. Vörös zászlóval várnátok a szovjet tankokat, gecik.
Eridanus
2022. január 06. 15:16
Hát akkor most Gyuri bácsi pereputtya szedheti a sátorfáját...?
DonCiccio
2022. január 06. 13:38
Kellett már egy kis probléma
Paskai
2022. január 06. 13:26
Nem bánom, mikor újból veszélyes besúgónak lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!