A Politico szerint Orbán Viktor teret biztosít a szerbek „veszélyes iszlamofób retorikájának”

2021. november 03. 09:46

A brüsszeli lap szerzői szerint az EU így képtelen betölteni a béke és a stabilitás fenntartójának szerepét a térségben.

2021. november 03. 09:46
null

A szerb kormány tevékenyen támogatja a többi nyugat-balkáni ország destabilizációjára irányuló törekvéseket, és ezt a kérdésben megosztott EU is súlyosbítja, ahol egyebek mellett Orbán Viktor is teret biztosít a szerbek „veszélyes iszlamofób és Boszniaellenes retorikájának és történelmi revizionizmusának” – írta a Politico.eu-n megjelent véleménycikkében Arminka Helić, a brit felsőház tagja, volt külügyminiszteri tanácsadó, és Anthony Mangnalla konzervatív párti parlamenti képviselő.

Az EU így képtelen betölteni a béke és a stabilitás fenntartójának szerepét a térségben, miközben robusztus, akár szankciós fenyegetést is magába foglaló választ kellene adnia ezekre a kihívásokra, és ha az olyan vezetők, mint Orbán Viktor vagy szlovén kollégája, Janez Jansa megakadályoznák egy ilyen elvhű politika érvényesítését, akkor a progresszívebb kormányoknak az USA
és az Egyesült Királyság bevonásával rövidebb távú megoldásokban kell gondolkodniuk – írták a cikk szerzői.

Nyitókép: Facebook

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. november 05. 05:59
"...Orbán Viktor teret biztosít a szerbek „veszélyes iszlamofób retorikájának” Nem tudom, hogy "így" van-e, de ha így van AZ NAGYSZERŰ ÉS SOXOROSAN ÉS NAGY ÖRÖMMEL ÜDVÖZLENDŐ!
Saksafar
2021. november 04. 08:18
Mindenki láthatja, hogy a kevesebb, mint tízmilliós Magyarország OV vezetésével megkerülhetetlen hatalom lett Európában. Legalábbis, amikor hasonló cikkeket olvasok ez az érzésem.
figyelő4322
2021. november 03. 18:19
A Politico....Ez egy komoly, ma már libernyák lap... D D D! Én úgy gondolom, hogy talán rövid távon nem, de közép- és különösen hosszú távon Koszovo egyesülni fog Nagy-Albániával! Rövid távon TALÁN meg tudják a nagyhatalmak ezt akadályozni, de szerintem nem is érdemes! Az ottani szerbek, és boszniai szerb- területek pedig (szerintem) Szerbiához fognak csatlakozni! Bosznia már ma sem egy valódi ország, hiszen gyakorlatilag 2-3, majdnem független államból áll... Ami ma van, az csak képmutatás... Szerintem semmi értelme!
Pelso j.
2021. november 03. 14:35
Nem kellene ezért OV-t piszkálni. A Kreml utasítása szerint jár el, esetleg valami kis üzlet is akad a háttérben, mindezek a polgári értékrend keretein belül. Nincs itt semmi csodálkoznivaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!