Oroszországban leégett egy Rjazany környéki robbanóanyaggyár

2021. október 22. 12:33

Legkevesebb tizenhatan életüket veszítették.

2021. október 22. 12:33
null

Tűz ütött ki kedden az oroszországi, Rjazany megyei Razrjad ipari robbanóanyaggyárban, a balesetben orosz hírügynökségek szerint legkevesebb tizenhatan életüket vesztették.

Lesznoje faluban egy egyszintes műhelyépület gyulladt ki, amelyben lőport tároltak. A műhelyben a baleset idején tizenheten tartózkodtak. A balesetet túlélő sérültet súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. A nyílt lángokat elfojtották. A tűz okát hivatalosan még nem közölték. Sajtóértesülések szerint az üzemben megsérthették a technológiai folyamatot, ami miatt a robbanás bekövetkezett, majd a tűz keletkezett. 

A Razrjad ipari robbanóanyag-gyártás mellett lőszerek hatástalanításával is foglalkozott. Az üzem a 2015-ben csődbe jutott Elasztyik gyár telephelyén működik, amelynek profilja légi robbanótöltetek és reaktív sorozatvetők rakétáinak gyártása volt.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2021. október 22. 18:17
Ha nem lennének áldozatok, az ilyesmik mindig röhögőgörcsöt hoznának elő az emberből: előrehozott szilveszter valódi petárdákkal. Az oroszok mindig kitalálnak valami extrémet...
Fekete Ló
2021. október 22. 13:29
Az efféle gyárak könnyen felrobbannak. Különösen, ha lehet tudni, hol vannak és megvan az eszköz és az ember is az eléréséhez.
cutcopy
2021. október 22. 13:23
Leégett, miután fölrobbant, részvétem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!