Megszavazta az amerikai képviselőház is az adósságplafon megemelését

2021. október 13. 07:53

A plafon megemelése nélkül Amerika gazdasága október 18-a után leállna.

2021. október 13. 07:53
null

Az amerikai képviselőház is megszavazta az adósságplafon megemelését 480 milliárd dollárral, miután erről a múlt héten már a szenátus is döntött. A jelenleg 28 400 milliárd dollárban meghatározott adósságplafon megemelése nélkül az Egyesült Államok gazdasága október 18-a után leállna, az állam fizetésképtelenné válna. A helyi idő szerint kedd este hozott döntéssel csak rövid lélegzetvételhez jut az állam, mivel a jóváhagyott összeg csupán december 3-ig lesz elégendő a kiadások fedezésére.    

A Fehér Ház korábban jelezte, hogy Joe Biden amerikai elnök kész aláírni az adósságplafon megemeléséről szóló törvényt, megfigyelők szerint erre még a héten sor kerül. Október elején a Fitch Ratings arra figyelmeztette Washingtont, hogy ha nem lesz döntés az adósságkorlát megemeléséről vagy felfüggesztéséről, akkor

az Egyesült Államok elveszti a legjobbnak számító, „AAA” adósi besorolási státusát,

és akár csődhelyzetet jelző szintre is leviheti az amerikai osztályzatot.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. október 13. 17:34
Kár!
KannibálTatárÚr
2021. október 13. 16:02
Trump alatt uralma kezdetekor még jóval 20000 milliárd alatt volt az adósság. Már akkor azt írták, hogy ha megemelik a plafont, az eladósodás növekedését már nem lehet megakadályozni. 4 év alatt az adósság kb. a másfélszeresére nőtt. Mikor robban a bomba, hogy már a kamatokat sem fogja tudni fizetni az USA? Ha az USA államigazgatása leáll pénzhiány miatt, akkor keletkezik a történelem legnagyobb válsága.
turáni sólyom
2021. október 13. 15:30
Az USA már évtizedek óta hitelből él. Az állam hitelből tartja fenn a hadseregét, a fejlesztéseket. A lakosság hitelből éli fel a jövőjét. Mindezt a bankok hitelből finanszírozzák. Az USA legnagyobb hitelezői Japán - Kína - Dél-Korea - Tajvan - Szingapúr - stb. Ázsia markába került az Egyesült Államok stabilitása.....!
Tiszafa
2021. október 13. 13:42
Az adósságplafon következő megemelését a NASA fogja eldönteni, mert az már nagyon veszélyeztetné a nemzetközi űrállomást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!