Egy nő beperli a McDonald's-t, mert a hirdetésük arra vette rá, hogy megtörje a Nagyböjtöt

2021. augusztus 07. 17:55

Az orosz nő azt állítja, hogy a hamburgerreklám után nem volt képes tovább türtőztetni magát.

2021. augusztus 07. 17:55
null

Xénia Ovcsinnyikova azt állítja, hogy rávették arra, hogy önmagát egy szaftos McDonald’s hamburgerral kényeztesse, de ő nem szerette volna ezt megtenni. Az orosz nő ezért állítólag bepereli a gyorsétteremláncot, mert azt állítotja, hogy egy ínycsiklandó sajtburger-reklám láttán nagyböjt idején kénytelen volt megtörni azt. 

– mondta Ovcsinnyikova, aki vallásos ortodox keresztény.

A szerencsétlenül elsült étkezés állítólag 2019 áprilisában történt, amikor az omszki asszony épp a nagyböjtöt tartotta, amely az ortodox keresztényeknél kivételesen szigorú időszak. Ekkor az istenhívő ortodox keresztények teljesen elhagyják a húst, de idővel minden állati terméket, így a tojást és a tejtermékeket is mellőzik étrendjükből. 

Ovcsinnyikova azt állítja, hogy egy hónapig be is tartotta az önmegtartóztatás ősi szokásait, de amikor meglátott egy csábító McDonald's hirdetést, amely sajtburgert és csirkefasírtot hirdetett – annak ellenére, hogy az elmúlt 16 évben sikeresen böjtölt – az éhes nő nem tudott ellenállni, és „bement a McDonald's-ba, és vett egy sajtburgert” – ismerte el nyilatkozatában a bűnbánó asszony.

A kísértés azonban nyilvánvalóan nem tetszett Ovcsinnyikovának, aki most 14 dollárért pereli a McDonald's-t, valamint büntetőeljárást kezdeményezett a fogyasztóvédelmi jogszabályok megsértése és vallási érzéseinek megsértése miatt – írta meg a brit Daily Mail.

A bíróság az orosz hírügyínökségek szerint egyelőre még nem határozott meg időpontot Ovcsinnyikova előzetes meghallgatására. 

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. augusztus 09. 11:53
Ez szamárság: mindenki a szabad akarata szerint dönt.
..--..
2021. augusztus 08. 08:56
-zsoltkom- „A kísértés azonban nyilvánvalóan nem tetszett Ovcsinnyikovának” A kísértés... Isten próbatétele. Ezzel teszteli a hívőit, mennyire elkötelezettek. Aki nem tud ellenállni, ő gyenge a hitben. Mindenki számára rámutat, hogy nem veszi komolyan az istenhitét. Valójában az élet maga a kísértés, az emberek percenként buknak bele. Isten kritériumai hozzá, nehezített pálya... gyakorlatilag mindenki a pokolra jut, mert teljesíthetetlen. Hát csoda, hogy olyan frusztrált a keresztény közösség? Meglengették előttük az örök életet és soha nem érhetik el. A céltalanság leképezése a keresztény életvitel elvárása... főleg, hogy benne szerepel a böjt. Olyan hiábavaló követelmény ez jóléti társadalomban, mint hűtőszekrényt megszüntetni egy háztartásban. A böjt kicseszés a keresztényekkel, mert nem elég, hogy itt a földön is ez a miheztartás, de még a Mennyországban is ezt kell űzniük. :( Persze hasonló "sikerrel". Nincs ez rendesen kidolgozva és félreértésekre ad okot a mennyországi élettel kapcsolatban. Ez nem szép dolog.
Frakk a macskák réme
2021. augusztus 08. 08:54
Érdekesség, hogy 1987-88-ban a győri főiskola menzáján Nagypénteken sülthalat adtak. Pedig akkor a kommunista befolyásolásnak (először elnyomást írtam) egy csúcsa volt. Ha esze lenne a McDonalds Oroszországnak, akkor beleállnának a perbe, jól elismernék a tévedésüket és a böjti napokra odaillő menűsort kínálnának.
annamanna
2021. augusztus 08. 03:33
Még egy megjegyzés: ki az az ütődött, aki a nagyböjtöt nagybetűvel írja?? Nyilván egy olyan "újkeresztény", akinek a holokauszt is nagybetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!