Putyin: A kazanyi lövöldözés barbár bűncselekmény volt

2021. május 13. 15:28

Az elnök és a kabinet tagjai egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokra.

2021. május 13. 15:28
null

„Azzal a tragédiával kezdjük, amely nemrég történt Kazanyban. Mint tudják, két napja szörnyű tragédia történt.

A 175-ös számú gimnázium tanárjai és az ott tanuló gyerekek voltak ennek a barbár bűncselekménynek az áldozatai”

– hangsúlyozta Putyin a csütörtöki kormányülés megnyitásakor. Az elnök és a kabinet tagjai egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokról.

Támogatás

„Ismételten mélységes részvétemet nyilvánítom a halottak hozzátartozóinak, a családoknak, amelyek a legdrágábbat, a gyerekeket, unokákat és szeretteiket veszítették el” – mondta az orosz elnök. Hangsúlyozta, hogy az érintett családok minden szükséges támogatást és segítséget megkapnak.

„Amit különösen szeretnék kiemelni: a tanárok és a gimnázium dolgozói a kritikus helyzetben hősiesen és a lehető legteljesebb mértékben professzionálisan viselkedtek.

A gyerekeket úgy mentették, mintha a sajátjaik volnának, testükkel védve őket, ahogy ezt az egészen fiatal angoltanárnő, Elvira Ignatjeva is tette életét áldozva diákjaiért”

– mondta Putyin.

Hiányosságok a biztonságban

Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is vannak hiányosságok az oktatási intézmények biztonságát illetően. Utasítást adott ezért a kormánynak, hogy dolgozzon ki egységes országos rendszert ezeknek az intézményeknek a védelmére, különösen ami a biztonsági intézkedéseket és a terrorista támadásokkal szembeni védelmet illeti. Megjegyezte, hogy jelenleg számos biztonsági kérdést a helyi hatóságok, valamint maguk az iskolák szabályoznak.

A 175-ös számú iskola volt diákja kedden automata fegyverből nyitott tüzet az oktatási intézményben. A bűncselekmény idején az épületben több mint 700 diák és az iskola mintegy 70 munkatársa tartózkodott, köztük több mint 50 tanár. A nyomozók szerint a gyilkos egy házi készítésű robbanószerkezetet is elhelyezett az épület első emeletén, amely az egyik szemtanú szerint a támadást megelőzően felrobbant.

(MTI)

Nyitókép: Szergej Iljin / Sputnik / Sputnik / AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. május 13. 15:55
A tettesek és felbujtóik nem lesznek hosszú életűek.
Akitlosz
2021. május 13. 15:51
d + j = gy l + j = ly n + j = ny t + j = ty Sz'al Ignatyeva lesz az elhunyt angoltanárnő. Ez van, ha már nemhogy oroszul de már magyarul sem tudnak az újságírók, már csak az angolt értik. Ha értik. Jó, mondjuk ez MTI-s cikk, ott meg garantált az átlag alatti színvonal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!