Előkerült a Navalnijt kezelő, majd az erdőben eltűnt szibériai orvos

2021. május 10. 12:41

Az orvos ép és egészséges.

2021. május 10. 12:41
null

Épen és egészségesen előkerült az az orvos, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kezelte az ellene tavaly nyáron elkövetett mérgezés után, és három nappal ezelőtt eltűnt az erdőben a szibériai Omszk megyében – közölték hétfőn a helyi hatóságok. Alekszandr Murahovszkij egy Baszli nevű falu közelében került elő,

maga lépett kapcsolatban a helyi lakókkal.

Állapota kielégítő, de kórházban kivizsgálják. Murahovszki egy, Omszktól 270 kilométerre lévő erdei vadásztáborból indult el pénteken quadjával, és azóta senki se látta. Ismerősei egy napon át keresték, majd bejelentették eltűnését a rendőrségen. A mentőegységek helikopterek, drónok segítségével keresték. Rendőrök és gárdisták is kutattak utána, önkéntesek segítségével.    

Előzmények

Vasárnap mintegy 6,5 kilométerre a vadásztábortól rábukkantak a quadjára egy mocsárban, de őt nem találták. A 49 éves Murahovszkij főorvos volt abban a kórházban, ahová tavaly augusztusban beszállították Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, miután rosszul lett a Tomszk-Moszkva útvonalon közlekedő repülőjáraton, és emiatt a gép egészségügyi okból kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A férfit tavaly novemberben kinevezték a megye egészségügyi miniszterévé, de képviselő is volt Omszkban, illetve tagja volt az Egységes Oroszország kormánypártnak.    

Navalnij ellen mérgezéses merényletet követtek el, amelyet túlélt és németországi kezelésben részesült. Szervezetében több európai laboratórium novicsok típusú halálos idegmérget mutatott ki. Az ellenzéki politikus azt állította, hogy megmérgezése mögött a Kreml áll, amit az orosz kormány következetesen visszautasít. Hazatérése után azonnal letartóztatták és bebörtönözték, amiért távolléte alatt nem jelentkezett rendszeresen a hatóságoknál egy ellene korábban hozott felfüggesztett börtönbüntetéssel összefüggésben. Szerinte az az ítélet is politikai indíttatásból született.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. május 10. 20:14
A quad gyors és fürge, Erre baszott rá az ürge Beszaladt a mocsárba, Dobhatta a picsába. Nem az én versem de ide illik.
Krupp Skya
2021. május 10. 19:54
A Navalnijt kezelő kórház főlelkésze Laszlov Laszlovics Donáthovics azóta nem tudja megfogni a takarítónő csöcsét. Görcsbe rándul a keze. Valószín vagy Novicsók vagy Gyurcsók utóhatása.
balbako_
2021. május 10. 15:27
A KGB megint befuccsolt? Már egy orvost sem tudnak eltüntetni a Tajgában. (Vagy a liberális újságírás ilyen kacsákkal tömi az olvasóit....)
hutogep
2021. május 10. 14:50
Engem gyíkká változtatott... de már elmúlt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!