Iszlamista merényletet akadályoztak meg Oroszországban

2021. április 05. 13:40

Az FSZB emberei Sztavropol közelében csaptak le a robbantásra készülő iszlamistákra.

2021. április 05. 13:40
null

A tájékoztatás szerint Kiszlovodszkban őrizetbe vettek egy 25 éves büntetett előéletű, orosz állampolgárságú férfit, aki hétfőn szándékozott házilagosan összeszerelt gránátokkal felrobbantani azt a rendőrséget, ahol a szabadulása után rendszeresen jelentkeznie kellett. Elfogták a merényletre készülő gyanúsított három cinkosát is, akik szerepet játszottak a Szíriában harcoló iszlamista fegyveresek anyagi támogatásának megszervezésében.

Mind a négy őrizetes az Iszlám Állam terrorszervezet követője. A terrorcselekményre készülő gyanúsítottól robbanószerkezetek alkotóelemeit, robbanószert, valamint szélsőéges irodalmat és bombakészítési instrukciókat foglaltak le a hatóságok.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója március elején azt mondta, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben mintegy kétszáz terrorcselekményt sikerült megakadályozniuk a biztonsági szerveknek.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Sputnik / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. április 05. 15:42
Azért érdekes, hogy míg a fejlett nyugaton csak náci szervezeteket akadályoznak lepleznek le, a buzulmánokat csak az elkövetés után, de akkor is hetekig töprengenek, hogy terrorísta merénylet volt_e
Ikloorvat
2021. április 05. 14:45
mandiner.hu 2017. február 2. 10:18 Sokan szeretnék Putyint a kereszténység védelmezőjánek beállítani. Íme, 10 tény a fenti elképzelések árnyalására: 1, Oroszország 182 etnikumából 57 muszlim. 2, Európa legnagyobb muszlim városa Moszkva. A 10,5 milliós Moszkvának 1 millió állandó muszlim lakosa van, akik mellett további 1,5 millió muszlim dolgozik ideiglenesen a városban. Összesen tehát a lakosságnak több mint 20 százaléka muszlim, ami több, mint Berlinben (9%), Londonban (10%) Párizsban (15%) vagy Brüsszelben (15%). 3, Oroszországban ötezer bejegyzett muszlim vallási szervezet működik. . . . . .
MayorAnna
2021. április 05. 14:16
Gratula az FSZB-nek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!