Orosz házelnök: Aki az elnököt támadja, Oroszországot támadja meg

2021. március 17. 17:02

Az orosz házelnök szerint senkinek sem szabad úgy beszélni Putyinról, mint ahogy azt Biden tette. Az interjú nyomán az orosz külügyminisztérium konzultációra hazarendelte az ország washingtoni nagykövetét.

2021. március 17. 17:02
null

„Senkinek sem szabad így beszélnie a vezetőnkről” – írta Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke szerdán a Telegram-csatornáján arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök az ABC televíziónak adott interjújában, kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint.

A Fehér Ház lakója kilátásba helyezte, hogy Putyin meg fog fizetni a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozás miatt. 

„Így nem viselkedhet egy olyan ország vezetője, amely a demokratikus elvek és az erkölcs hordozójának szerepére pályázik. Így beszélni az államfőnkről senkinek sem megengedett. Biden a kijelentésével megsértette országunk polgárait. Ez a tehetetlenség miatti hisztéria” – fogalmazott a politikus.

 – tette hozzá.    

„Erre egyetlen magyarázat lehet: minden, amit csak az Egyesült Államok tesz annak érdekében, hogy gondot okozzon az országunknak – a szankcióktól kezdve a zsaroláson át a belügyekbe való beavatkozásig – dugába dőlt. Ez a tehetetlenség miatti hisztéria” – írta Vologyin.    

Felidézte, hogy a korábbi amerikai elnökök kritikusan viszonyultak a Szovjetunióhoz és Oroszországhoz, de konstruktívan cselekedtek.

Emlékeztetett arra, hogy Roosevelt antikommunizmusa ellenére és annak ellenére, hogy zsarnoknak tartotta Sztálint, hozzájárult a kétoldalú kapcsolatok építéséhez, Kennedy Hruscsovval közösen találta meg az egyetlen helyes kiutat a karibi válságból, Nixon a leszerelés útjára lépett, az idősebb Bush pedig attól tartott, hagy a szovjet állam széthullása esetén a nukleáris fegyverek elterjednek a világban. Vologyin véleménye szerint Trump retorikája is megfelelt az államfői szintnek, a szankciók ügyében hozott döntései dacára.

(MTI)

Fotó:MTI/EPA/Szergej Csirikov

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2021. március 18. 12:51
A cikk feletti fotó sokat elmond arról, hogy a mai Oroszország mennyire (nem) változott a Szovjetunióhoz képest.
Akitlosz
2021. március 18. 12:22
Politikusok süketeléseit katonákkal illusztrálni ... tipikus újságírói szenzációhajhászás. Alig akad olyan politikus, akinél számít, hogy mit mond. A nagy többségüknél csak azt lehet érdemes nézni, hogy mit tesz.
Wezuv
2021. március 18. 11:03
Ez a hülye biden háborúba keveri az USA-t. Biztosan tetszeni fog az embereknek, nemde?
rókabácsi
2021. március 18. 09:52
a bidé azért ilyen hülye! mert állandóan lehugyozzák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!