Börtönbüntetésre ítélték Navalnijt

2021. február 02. 19:02

Elítélte mai tárgyalásán a moszkvai bíróság Alekszej Navalnij ellenzéki politikust.

2021. február 02. 19:02
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Moszkva városi bíróságán rendkívüli rendőri készültség mellett megkezdődött kedden Alekszej Navalnij tárgyalása. A bíróság mai döntése értelmében legalább két és fél év szabadságvesztés vár Alekszej Navalnij ellenzéki politikusra. A tárgyalás azt volt hivatott eldönteni, hogy letöltendővé változtassa-e a bíróság az ellenzéki politikus ellen az úgynevezett Yves Rocher-ügyben meghozott felfüggesztett ítéletet. 

Az ítéletet kihirdető bíró abban találta bűnösnek, hogy többszörösen megsértette a próbaidő feltételét, több alkalommal nem jelentkezett a büntetés-végrehajtási szolgálatnál 2020-ban, még akkor sem, amikor feltehetően az orosz titkosszolgálat mérgezéses merénylete után Németországban kezelték.

Navalnijt három és fél évre ítélték el a CNN szerint, egy évet azonban elengedett a bíróság, beszámította a 2008-ra visszanyúló bírósági ügyben már letöltött házi őrizetét. Az ellenzéki politikus higgadtan hallgatta végig a mintegy 20 perces ítélethirdetést, nem látszott meglepetés az arcán.

A bíróság az ítéletet a felfüggesztett büntetés feltételeinek megszegésével indokolta, azzal, hogy Navalnij több alkalommal nem jelentkezett az előírt időpontban a felügyelő hatóságnál. A bíróság épülete környékén a nap folyamán több mint 300 embert vettek őrizetbe.

(Forrás.MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. február 03. 09:21
IGAZSÁGOS ITÉLET SZÜLETETT. LÁTSZIK,HOGY OTT MÉG NINCSENEK LIBSI BIRÁK
zolizolizoltan
2021. február 03. 07:31
Putyin az izmolást választotta a lemondás helyett. Ez lesz a veszte? Vagy nyílt diktatúra alakul ki Oroszországban? A diktatúra az orosz nép menedéke?
holder
2021. február 03. 01:17
Polt Péter a két ország kozti megállapodás alapján kérje ki Navalnijt. Legyen független az eljárás, és a magyar jogszabályok alapján ítéljék el. Legalább 10 év letöltendőt kérjen az ügyész.
102panda
2021. február 03. 00:08
Szabadságot Julian Assangenak és Edward Snowdennek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!