Trump a Hazafias Párt megalapításán gondolkodik

2021. január 22. 08:03

A The Jerusalem Post szerint az új párt a republikánusokat gyengítené.

2021. január 22. 08:03

A The Wall Street Journal szerint az az elnök célja, hogy távozása után is megtartsa befolyását a Fehér Házban – írja a Neokohn a The Jerusalem Post cikkére hivatkozva. Közölték: a források szerint a pártnak Patriot Party / Hazafias Párt lehet a neve. A lap rámutat, hogy az úgynevezett „harmadik pártok” (tehát a republikánus és a demokrata pártokon kívüli szervezetek) a történelem során többet ártottak, mint használtak, mivel szavazókat vesznek el a nagy pártoktól, viszont nem tudnak eleget összegyűjteni ahhoz, hogy komolyabb választási sikereket érjenek el. A Neokohn hangsúlyozza: Trump új pártja így a republikánusokat gyengítheti, és a párt vezetőségének is óriási kihívást nyújthat.

Hozzátették: Mitch McConnell, az amerikai szenátus többségi vezetője, korábban Trump egyik legnagyobb támogatója a szenátusban, kedden azzal vádolta meg az elnököt, hogy ő provokálta ki a január 6-i lázongásokat. Szenátusban tartott beszédében azt mondta: „A csőcseléket hazugságokkal etették. Az elnök provokálta őket.” A Neokohn azt is megírta, hogy Chuck Schumer a Szenátus demokrata többségének vezetője, akinek személyében először tölti be zsidó származású politikus ezt a pozíciót, elmondta, hogy Trump „veszélyt jelent az alkotmányos rendre, ha betölt a hivatalt, ha nem.” Azt ígérte, hogy ha Trumpot sikeresen elítélik az impeachment eljárásban, a Szenátusban arról is szavazhatnak, hogy örökre eltiltsák az elnökválasztáson való részvételtől.

Közölték: a Reuters január 9-i felmérése szerint az amerikaiak 57 százaléka – többségükben demokraták – azt akarta, hogy Trumptól azonnal vegyék el a hatalmat a capitoliumi lázongások után. A republikánusok nagyobb arányban támogatták azt, hogy január 20-ig tölthesse be pozícióját. Trump elnöksége alatt hatalmas támogatói kört épített fel, akik közül többen nem voltak erősen érintettek a politikában az elnökválasztási kampánya előtt – tette hozzá a WSJ. Egyelőre nem világos, hogy Trump valóban meglépi-e az új párt alapítását – írja a Neokohn.

(Neokohn, The Jerusalem Post)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derűs.-49 Celsius
2021. január 22. 12:10
A történet folytatódik...
Anonymtalan
2021. január 22. 11:02
"Harmadik pártok" (tehát a republikánus és a demokrata pártokon kívüli szervezetek) a történelem során többet ártottak, mint használtak, mivel szavazókat vesznek el a nagy pártoktól" B+! Ennyiből már két párt léte is csak ártalmas, mivel szavazókat vesznek el egymástól. Ha csak egy párt lenne annak 80-100% körüli társadalmi támogatottsága lenne. Ki volt ez a zseni cikkíró?
Robur
2021. január 22. 10:36
Tökéletes! Örök demokrata uralom.
Alexis de Tocqueville
2021. január 22. 10:17
Elég fura egy mondatban azt olvasni, hogy "Trump", meg azt, hogy "gondolkodik".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!