Amerikán élcelődött Aljakszandr Lukasenka

2021. január 13. 21:40

„A mi országunkban a tüntetők és az elégedetlen emberek nem rohamozzák meg a kormányzati épületeket és a törvényhozást” – állítja a belarusz elnök. 

2021. január 13. 21:40
null

„A mi országunkban a tüntetők és az elégedetlen emberek nem rohamozzák meg a kormányzati épületeket és a törvényhozást. A demokratikus folyamatok szempontjából a helyzet itt teljesen normális” – mondta Aljakszandr Lukasenka René Faselnek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnökének, mivel a belarusz-lett közös rendezésű jégkorong világbajnokság szervezéséből  Lettország kiszállt, így Belorusszia egyedül fogja megrendezni a rangos sporteseményt. A jégkorong elit-vb-t május 21. és június 6. között rendeznék Minszkben. Ha ez valami okból nem sikerülne, akkor Prága és Pozsony veheti át az esemény megrendezésének jogait. 

A belarusz ellenzék vezetője azonban ezt a megjegyzést csakúgy cinikusnak véli, ahogy azt is, hogy a nemzetközi szövetség Lettország demonstratív távozása után is tárgyal a belarusz elnökkel. „Rene Fasel, a @IIHFHockey elnöke ma találkozik Lukasenkával. Minszkben tárgyalnak a 2021. évi jégkorong bajnokságról. Néhány mérföldnyire tőlük az embereket embertelen körülmények között politikai foglyokként tartanak fogva” – írta Szvjatlana Tszihanouszkaja.

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2021. január 14. 15:31
USA-ban minimum: igen-igen erősen kétséges a választások tisztasága. Vér folyt patakokban 2021-ben. A fegyvertelen nőt mint a kutyát lelőtték. Nem verhetik a mellüket a demokráciájukkal.
Box Hill
2021. január 14. 12:47
Amerika elég röhejes is.
Aerion
2021. január 14. 11:11
Mindahhoz képest, ami az egyesült állatokban lezajlott és amit eredményezett az, ami Belorussziában van, a megtestesült demokrácia.
Pierre
2021. január 14. 09:46
nem gyozi orban csocselekje lajkolni a tomeggyilkos diktatort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!