A mexikói elnök az inkvizícióhoz hasonlította a Twittert Trump letiltása miatt

2021. január 10. 18:11

López Obrador szerint vitát kell indítani a szólásszabadságról.

2021. január 10. 18:11
null

Mexikó baloldali elnöke, Andrés Manuel López Obrador elítélte a techcégeket azért, amiért cenzúrázták Trumpot - írta meg a Neokohn. „Nem szeretem, ha bárkit is cenzúráznak, vagy elveszik a jogát, hogy a Twitterre vagy a Facebookra posztoljon. Nem értek egyet vele, nem fogadom el” – mondta.

„Hogyan gondolkodhatnak a cenzorok? «Nézzük csak, én, a Szent Inkvizíció bírája most megbüntetlek, mert veszélyesnek találom a szavaidat». Hol a törvény, hol a szabályzás, hol vannak a normák? Ez a kormányra tartozik, és nem magáncégekre” – folytatta.

A The Washington Post megírta, hogy az elnök szóvivője, Jesús Ramírez is megerősítette az elnök szavait. Ő azt írta a közösségi médiában: „A Facebook döntésének, amellyel elhallgattatta az Egyesült Államok jelenlegi vezetőjét, vitát kell indítania a szólásszabadságról, az információk szabad terjesztéséről az interneten, a demokráciáról, és a közösségi hálózatokat biztosító cégek szerepéről”.

A Neokohn emlékeztetett: Trumpot azután cenzúrázták a közösségi médiában, hogy szerdán zavargás tört ki a Capitol épületében Washington DC-ben. Ez azt követően történt, hogy az elnök tömegrendezvényt tartott, miközben a Kongresszus ratifikálta az Elektori Kollégium döntését az új elnökről – írják.

(Neokohn)

Kép forrása: MTI

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2021. január 11. 08:04
Ez a tiltás tipikusan az - aki nincs velünk, az ellenünk van esete. Nálunk ezt az 1950-es években a véres kommunista diktatúra mondta. Ezen később már Kádár is lazított, pedig még az is diktatúra volt.
concret
2021. január 10. 23:07
Jesszus, megfordul a menekülők útja a Rio Grandén!
kispufi
2021. január 10. 21:11
nagyjából így néz ki, amikor a jelenlegi usát a banánköztársaságokhoz hasonlítjuk, de a banáánköztársaságok kikérik maguknak...
péterx
2021. január 10. 20:40
Teljesen igaz van! Sokasodnak az olyan esetek, melyek ráirányítják a figyelmet arra, hogy diktatórikus cenzúra működik, mellyel jogilag, poltikailag szembe kell szállni, a felhasználók védelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!