„Maga teljesen megőrült?”– kérdezte Putyin a szibériai kormányzótól

2020. június 04. 17:46

Szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el Norilszkban, miután mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba.

2020. június 04. 17:46

Maga teljesen megőrült?”– vonta kérdőre Vlagyimir Putyin az egyik szibériai régió kormányzóját. Az orosz elnök azt követően kritizálta nyilvánosan Szergej Lipint, hogy többek között  a Természetvédelmi Világalap felvételeiből kiderült: egy erőmű tárolójából 20 ezer tonna dízelolaj ömlött a környékbeli folyókba és tavakba. „Mi az, hogy elküldte a jelentést? Mit fog csinálni? Ön a kormányzó. Maga szerint mi történt, a hatóságok miért csak két nappal később értesültek erről? A közösségi médiából kell megtudnunk, mi történt?”– ezekkel a szavakkal kritizálta Putyin a kormányzót.

Amint arról mi is beszámoltunk, szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el Norilszkban, miután mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba. A Moszkvától kétezer kilométerre található Norilszk városa a világ egyik legszennyezettebb, legkevésbé élhető városának számít. Az itt található hőerőműből a fűtőanyag a folyókon keresztül az Északi-sarkvidék felé folyik – ismerteti a hír hátterét az Euronews. „Ez egy elzárt vidék, nincs se út, se vasút errefelé. Nem tudunk bárkákat hozni, amikbe át lehetne pumpálni az olajat, ez a gond” – idéz egy, a mentesítésen dolgozó férfit az oldal.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. június 16. 16:28
Az oroszoknál nem úgy működnek a dolgok mint nálunk a vörösiszap katasztrófánál ahol szinte nulla a felelőségrevonás mértéke,náluk kemény bünti lesz!
BőröndÖdön
2020. június 05. 19:18
Gondolom,éjjel,már el is vitte a kágébé...:(
Emmanuel Goldstein
2020. június 05. 09:49
Putyinnak élete végéig börtönben lenne a helye.
Jason Bourne
2020. június 05. 08:19
Az oroszoknál nem sok minden változott '86 óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!