Moszkva szerint nem hajtottak végre légicsapásokat Idlíbben

2020. február 24. 22:02

Az orosz védelmi minisztérium szerint szándékos félretájékoztatás történik.

2020. február 24. 22:02

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn cáfolta az angliai székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontjának (OSDH) jelentését, miszerint az orosz légierő bombázott volna két települést az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban.

Nem felel meg a valóságnak az úgynevezett Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontjának a jelentése, hogy az orosz légierő állítólag csapást mért volna február 24-én az Idlíb tartományban lévő Kanszafra és al-Bar településekre. Az orosz légierő repülőgépei nem hajtottak végre harci feladatot 2020. február 24-én az említett térségekben” – hangsúlyozta a tárca. A damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma szerint az OSDH jelentése szándékos félretájékoztatás.

Oleg Zsuravljov ellentengernagy, a szíriai szembenálló felek közötti megbékélés előmozdításáért felelős orosz központ vezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Szíriában állomásozó orosz katonák és szövetségeseik folytatják a tavaly októberben született orosz-török memorandum rendelkezéseinek végrehajtását. Hozzátette: ennek keretében az elmúlt 24 órában sor került egy újabb orosz-török járőrözésre Haszeke tartományban.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kormányellenes erők által ellenőrzött szíriai Idlíb tartományban a helyzet azután éleződött ki ismét, hogy az orosz és a török hadsereg megpróbált érvényt szerezni a fegyvernyugvásnak, ám a terroriták támadásai felélénkültek. Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt héten közölte: csupán idő kérdése, hogy a török hadsereg új hadműveletet kezdjen Szíriában.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. február 24. 23:04
Kissé elsikkadt, de a 2018 április 7-i doumai gáztámadásnál a holttesteket és a gáztartály is "úgy rakták oda". Mégis, emiatt rakétázták meg a szíriai kormányerőket kedves NATO szövetségeseink, ezzel hetekkel, talán hónapokkal meghosszabbítva a konfliktust.
zolka50.50
2020. február 24. 22:34
Azt azért nem árt tudni, hogy ez a bizonyos szervezet egy (azaz 1) személyből áll, aki Coventry-ben él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!