Váratlanul Szíriába látogatott Putyin

2020. január 07. 16:07

Nem jelentette be előre.

2020. január 07. 16:07

Vlagyimir Putyin orosz államfő előre be nem jelentett látogatásra Damaszkuszba érkezett kedden, ahol Bassár el-Aszad szíriai elnökkel találkozott – közölte az orosz elnöki szóvivő Moszkvában.

Dmitrij Peszkov tájékoztatása szerint Vlagyimir Putyin a Szíriában állomásozó orosz fegyveres erők parancsnoki központjában találkozott Bassár el-Aszaddal. A két elnök továbbá meghallgatta a Szíria harcok dúlta Szíria különböző térségeinek helyzetét taglaló jelentéseket. Az orosz államfő méltatta a Szíriában elért „hatalmas” előrelépéseket a szíriai állam működése és az ország területi integritása helyreállításában.

Putyin legutóbb 2017-ben tett látogatást a közel-keleti országban. Akkor a hmejmími orosz légi támaszpontra látogatott el. Oroszország 2015 szeptemberében avatkozott be katonai erővel a 2011 óta dúló szíriai polgárháború menetébe Aszad oldalán.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. január 07. 19:00
Idézet: "Az orosz államfő méltatta a Szíriában elért „hatalmas” előrelépéseket a szíriai állam működése és az ország területi integritása helyreállításában." Miért kellett a idézőjelbe tenni a hatalmas szót? Az MTI ne minősítsen. Az oroszok beavatkozása megmentette az Asszad-rezsimet és ezzel megtartották a Latakia-i orosz tengerészeti támaszpontjukat. Sőt még más, köztük egy hatalmas légi támaszpont is épült. Mindez a NATO hátában van. Most,hogy Irakban komplikálódik a helyzet ideje volt megnézni, hogy Szíria biztos pont e-.
tango47
2020. január 07. 18:57
Az EU-s államok is jól tennék, ha minimumra redukálnák katonáik jelenlétét a térségben.
Akitlosz
2020. január 07. 18:56
Persze váratlanul. Szíriában is járnak amerikai drónok. Nem lett volna bölcs dolog a látogatásról előre tájékoztatni a világot.
flesh ripper
2020. január 07. 18:28
Mexikóban orosz hadgyakorlat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!