Putyin: Megerősödött Oroszország helyzete a globális fegyverpiacon

2019. december 16. 16:31

Oroszország idén hét nemzetközi haditechnikai kiállítást szervezett – emlékeztetett rá az orosz elnök.

2019. december 16. 16:31

A szankciók és a rosszhiszemű konkurencia ellenére megerősödött Oroszország pozíciója a nemzetközi fegyverpiacon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a külföldi haditechnikai együttműködésért felelős bizottság hétfői moszkvai tanácskozásán. Putyin szerint az orosz fegyver- és haditechnika-kivitel növekszik, értéke pedig idén elérte a 13 milliárd dollárt (több mint 3800 milliárd forint), ami több mint kétmilliárd dollárral haladja meg a tavalyi adatot. Mint mondta, a megrendelés-portfólió stabil, szintje túllépte az 50 milliárd dollárt.

Emlékeztetett rá, hogy Oroszország idén hét nemzetközi haditechnikai kiállítást szervezett. Közülük megemlítette a szentpétervári haditengerészeti szalont, az Armija-2019-et, valamint a légierőre és a légvédelemre szakosodott MAKSZ-2019-et.

Az orosz elnök a fegyverpiaci tendenciák és a vásárlók növekvő igényeinek elemzésére szólított fel. Szavai szerint az orosz fegyverek iránti kereslet komoly ösztönző erőként hat annak érdekében, hogy Oroszország megőrizze "vezető pozícióit" az éltechnológiai szegmensben.

Méltatta, hogy a potenciális vásárlók érdeklődést mutattak egyebek között az ötödik generációs Szu- 57-es vadászgép, a közepes hatótávolságú, negyedik generációs Viking légvédelmi rendszer, a Mi-38T típusú, megnövelt teherbírású deszant-helikopter és a Tyigr páncélozott gépkocsi iránt.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cosadi
2019. december 17. 21:25
https://mooxi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
apika2
2019. december 16. 20:47
Azért remélem mi maradunk a NATO fegyverrendszereknél... Egy-két cuccon kívül nemigen kellene orosz fegyverekre támaszkodni...
Világpanoráma
2019. december 16. 20:25
Törökország harci drónokat küld Észak-Ciprusra: https://vilagpanorama.hu/2019/12/16/torokorszag-harci-dronokat-kuld-eszak-ciprusra/
3M..
2019. december 16. 18:53
Ez a csodálatos hír, minden jóérzésű embernek bearanyozza a napját. Magyarországnak egy nagyon komoly szelettel kell, Oroszország fegyverpiaci erősödéséhez hozzájárulnia. A vér kötelez! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!