Chirac emléke előtt tiszteleg Franciaország

2019. szeptember 27. 10:42

Sötétbe borult az Eiffel-torony.

2019. szeptember 27. 10:42

Franciaország 22. köztársasági elnöke, Jacques Chirac csütörtökön hunyt el. Chirac tizenkét éven át volt az ország elnöke, 1995 és 2007 között. Az Élysée-palota megnyitotta kapuit a gyászolók előtt – számol be a Euronews. Emmanuel Macron este televíziós beszédben méltatta elődjét, aki 86 éves korában, családja körében hunyt el.

„Ma este rá emlékezünk, érzelmesen, odaadással. A személyiségére, a tehetségére és a szabadságszeretetére. Arra, ahogy ötvözte az egyszerűséget és a nagyságot, a közvetlenséget és a méltóságot, a hazaszeretetet és az univerzális értékeket."

Hétfőn nemzeti gyásznapot tartanak Franciaországban Jacques Chirac tiszteletére. Ugyanezen a napon lesz a volt elnök gyászmiséje is, Párizs második legnagyobb templomában, a Saint-Sulpice-ben.

(Euronews)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 27. 19:49
"Sötétbe borult az Eiffel-torony. " Nem annyira jó ötlet akkora tornyot kivilágítatlanul hagyni. Kivéve persze, ha ellenséges légitámadástól tartanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!