Tüntetők fogadták Trumpot El Pasóban

2019. augusztus 08. 08:45

Dayton után a másik halálos ámokfutás helyszínét is felkereste az amerikai elnök.

2019. augusztus 08. 08:45

Donald Trump amerikai elnök El Pasóba utazott Daytonból, ahol a 22 halálos áldozatot követelő lövöldözés célpontja a helyi spanyol ajkú közösség volt. Daytonban kilencen haltak meg – jelentette az Euronews.

Mint elhangzik, azzal szemben, hogy Trumpot sokan azzal vádolják, hogy táplálja a faji gyűlölete, az amerikai elnök szeretetről és tiszteletről beszélt.

„Mint tudják, most jövünk Ohióból. A szeretet és a tiszteletet, amit ott éreztünk, az elnöki hivatal iránt, bárcsak ott lehettek volna önök is, hogy lássák. Hihetetlen munkát végeztek. Mindkét helyen. A lelkesedés, a szeretet és a tisztelet azt mondja nekem, hogy nézzük, tehetünk-e itt valamit. És a Republikánusok is tenni akarnak, épp úgy, mint a demokraták”- idézte szavait az Euronews.

El Pasóban a rendőrség közlése szerint halálos áldozatok közül 13 amerikai, hét mexikói és egy német állampolgár volt, egy áldozatot pedig egyelőre nem tudtak azonosítani. Mindkét városban tüntetők tömege gyűlt össze, hogy tiltakozzon a gyűlöletbeszéd ellen, és elítélje Trump retorikáját.

„A gyűlöletbeszéd inspirálta azokat az embereket, akik hajlamosak az erőszakra. Én ezt a gyűlöletbeszéd közvetlen eredményének tekintem”-mondta Ted Lewis, a tüntetés egyik résztvevője az Euronews szerint.

Trump kijelentette, hogy meg akarja erősíteni a fegyvervásárlás háttér-ellenőrzését, biztosítani akarja, hogy mentálisan sérült emberek ne juthassanak fegyverekhez. Ugyanakkor az elnök nem támogatja a támadó fegyverek betiltását.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. augusztus 08. 18:07
A bármikori elnököt bárhol tüntetők fogadják.
matykox
2019. augusztus 08. 16:02
A tüncikézők hamarosan az El Condor Pasa-n járhatnak. Ott a helyük!
JMoflicheque
2019. augusztus 08. 14:53
És ki mellett tüntettek? Mellette vagy ellene?
Vádakat terelő Juhász 2.0
2019. augusztus 08. 13:57
Trump felkavarta a szart és most az egész USA-ban szarszag terjeng.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!