Több mint 170 járatot törölnek a Heathrow reptéren a sztrájk veszélye miatt

2019. augusztus 03. 10:03

Összesen több mint 170 járat törlésére készülnek a londoni Heathrow repülőtéren hétfőn és kedden a bérviták következményeként kialakult sztrájkveszély miatt.

2019. augusztus 03. 10:03

A Unite szakszervezeti szövetség hozzávetőleg négyezer tagja, mások mellett szerelők, tűzoltók és a biztonsági személyzet tagjai péntek este szavaztak a sztrájk lehetőségéről, amelyet 88 százalékuk támogatott. 

Amennyiben a munkabeszüntetést a terveknek megfelelően megtartják augusztus 5-én és 6-án, 2500 ember eshet ki a munkából a brit főváros első számú repülőterén. A szakszervezetek augusztus végére újabb 48 órás sztrájkot helyeztek kilátásba.

Az elővigyázatosságból elrendelt járattörlések 91 légitársaságot érintenek, köztük a British Airwayst. 

Az utasokat felszólították, hogy időben tájékozódjanak járatukról, és a szokásosnál is korábban, legalább három órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

A Heathrow a világ második legforgalmasabb repülőtere a dubaji nemzetközi repülőtér után, Európában pedig a legnagyobb forgalmú. 2018-ban több mint 80 millió utasa volt.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jolly77
2019. augusztus 03. 22:53
"a nyugat haldoklik, ebből is látszik" - mondják mindenre a szovjet elvtársak az 50-es, 60-as évek óta … hé! de időközben hová tűntek a szovjet elvtársak?? :D :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!