Pilótának állt Szijjártó Péter?

2019. augusztus 27. 13:13

A külgazdasági és külügyminiszter egy litván légi bázison járt, ahol egy magyar Gripenbe is beülhetett.

2019. augusztus 27. 13:13

Ilyen léptékű szakmaváltásról természetesen nincs szó. A magyar külügyminiszter abból az alkalomból tartózkodott a támaszponton, hogy idén májustól augusztus végéig Magyarország látja el a balti légtér védelmét.

A küldetésben 92 magyar katona, köztük 7 pilóta és négy Jas-39 Gripen gép teljesít szolgálatot. A légtérvédelmi missziót Linas Linkecius litván külügyminiszter Vytautas Umbrasas helyettes védelmi miniszterrel személyesen köszönte meg a magyar honvédeknek.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy hamarosan bővítik az ország határain túl, különböző nemzetközi missziókban szolgálatot teljesítő magyar katonák létszámát.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 27. 18:52
Ezt hívják nemzetbiztonsági kockázatnak. A teljes magyar légierő harmada külföldön repked, amikor csupán Magyarország védelméhez is elégtelen.
Akitlosz
2019. augusztus 27. 18:51
"Pilótának állt Szijjártó Péter?" Kizárt. Egy pilótánál ugyanis nem hátrány, ha időben látja is az ellenséget. Egyik hadsereg sem kockáztatja a vadászgépét csak mert a pilótája nem lát jól.
cga82
2019. augusztus 27. 15:32
Ránézésre jobb kondiban van mint a pilóta... még a korral kiigazítva is.
röviden
2019. augusztus 27. 13:46
Az ilyen missziók hasznosak. Más fizeti a pilóták repült óráit, ami egyébként nem olcsó, viszont megfizethetetlen a praxis szempontjából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!