Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Trump beleszállt a washingtoni brit nagykövetbe

2019. július 09. 10:08

Theresa May hétfőn kiállt Sir Kim Darroch mellett, de ez nem volt elég az amerikai elnöknek: Twitteren ment neki a diplomatának és a brit kormányfőnek.

2019. július 09. 10:08

Trump egy tweetjeében arról írt, hogy „nem kedvelt” a nagykövet az Egyesült Államokban – számolt be az amerikai elnök reakciójáról a BBC. Úgy fogalmazott: nem vagyunk a brit nagykövet nagy híve, aki egyébként nem szolgálta jól az Egyesült Királyságot.

Kommentárjában a BBC honlapja megjegyzi: az, hogy egyébként kiutasítják-e Darroch-ot, még korai beszélni. De úgy vélik, az, hogy Trump a „deal” szót is használta vele kapcsolatban, az mindenképpen azt jelenti, hogy lesz következmény az amerikai adminisztráció részéről.

Az amerikai elnök arról is írt, szerinte „jó hír”, hogy hamarosan új brit kormányfő lesz, valamint úgy ítélte meg, hogy Theresa May rosszul kezelte a Brexitet.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!