Zárolta Gérard Depardieu számláit az orosz adóhatóság

2019. június 27. 16:35

A filmsztár feltehetően nem nyújtott be adóbevallást, elmulasztotta az adó vagy valamilyen bírság, illeték befizetését.

2019. június 27. 16:35

Zárolta Gérard Depardieu francia filmsztár egyéni vállalkozóként nyitott novoszibirszki bankszámláit az orosz adóhatóság – jelentette csütörtökön az Interfax hírügynökség.

Az intézkedést a színésznek a Gazprombankban, a VTB-ben és a szaranszki székhelyű KSz Bankban vezetett számlái ellen az orosz adótörvénykönyv 76. cikke alapján rendelték el. Ez abban az esetben rendelkezik a banki műveletek felfüggesztéséről, ha a számlatulajdonos nem nyújtott be adóbevallást, elmulasztotta az adó vagy valamilyen bírság, illeték befizetését.

Az üggyel kapcsolatban az orosz Szövetségi Adószolgálat (FSZN) Novoszibirszk megyei részlege péntekre ígért hivatalos tájékoztatást. Az Interfax szerint Depardieu tavaly decemberben jegyeztette be magát a városban alkotói és művészi tevékenységet folytató, valamint szórakoztatást szervező egyéni vállalkozóként. 

A számos élvonalbeli filmművészeti díjjal jutalmazott Depardieu, aki 2013-ban megkapta az orosz állampolgárságot, ugyancsak a múlt év végétől bejegyzett lakos Novoszibirszkben.

A színész azt követően kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy hazájában botrány keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
golyakalifa
2019. június 28. 22:43
"...Úgy élek, szétzüllve s hazafájva, mint a vert emigráns, aki titkon visszavágyik, de daccal viszi sorsát mindhalálig." (Szabó Lőrinc: Megint anyámnál)
Sulammit
2019. június 28. 22:16
Igen, ennyit mondhatunk. Next nyugodj békében!
duzur
2019. június 28. 10:48
Nahát! Ennyit ér Putin barátsága ?..
golyakalifa
2019. június 28. 10:43
Loren sem volt az olasz adóhivatal kedvence...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!