Trump az Ovális Irodából intéz beszédet az amerikaiakhoz

2019. január 08. 17:06

Az amerikai elnökök hagyományosan nagy horderejű bejelentéseket tesznek a dolgozószobájukból. Trump a déli határon építendő fal ügyében nyilatkozik meg, ez lesz az első ilyen beszéde.

2019. január 08. 17:06

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben jelentette be: az Ovális Irodából, főműsoridőben intéz beszédet az amerikai nemzethez a „déli határon kialakult humanitárius és biztonsági válság” kapcsán.

A kormányzat arra kérte az országos televíziócsatornákat, hogy biztosítsanak műsoridőt Trump beszéde számára. Sokan annak a véleménynek adtak a hangot, hogy a csatornáknak nem kellene sugározniuk a beszédet, ezzel ugyanis lehetővé teszik, hogy Trump közvetlenül juttassa el a „hazugságait” emberek millióihoz – számol be a The Guardian. Az NBC, az ABC, a CBS, a PBS, a CNN, az MSNBC  és a Fox ugyanakkor mind elfogadták a kérést. A kongresszusi demokrata vezetők Trump bejelentésére reagálva azt követelik, hogy ők is főműsoridőben fejthessék ki érveiket az ügyben, a csatornák közölték: eleget fognak tenni az ő kérésüknek is.

Ez lesz Trump első Ovális Irodából közvetített beszéde. Az amerikai elnökök hagyományosan a nagy horderejű események kapcsán nyilatkoznak meg a dolgozószobájukból, az elmúlt időben egyre ritkábban éltek a kommunikáció ezen formájával az államfők. Barack Obama első Ovális Irodából közvetített beszédében a Mexikói-öbölt sújtó olajkatasztrófa kapcsán nyilatkozott meg, ugyanebben az évben az Irakban folytatott amerikai hadműveletek végét jelentette be, majd 2015-ben a terrorizmusról beszélt. Emlékezetes volt az is, amikor George W. Bush 2001. szeptember 11. estéjén jelentkezett be az Ovális Irodából, hogy erőt öntsön a terrortámadások által sokkolt nemzetbe.

Miután a demokratákkal a határon építendő fal finanszírozásával kapcsolatos tárgyalások nem mozdultak el a holtpontról, a részleges kormányzati leállás folytatódik.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. január 08. 23:04
A fal alatt meg tovább robog az alagüt ( vagy kígyózik). Most már utasokkal.
Harangláb
2019. január 08. 19:46
...Clintonnak itt másféle mélyebb gondolatai voltak...
Skankhunt42
2019. január 08. 17:55
Guardian is elIndexesedett? Pártatlan ,függetlenobjektív szarrakás! Nem is tudja mit akar mondani de “ hazugságait” - ról vernyog! A szokásos “ sokan annak véleménynek adtak hangot.. “ kezdetû bullshittel kezdve ami kb amnyira “ megfogható értelmezhetô mint egy szatyor lepke! A “ sokan” az mihez képest? A szerkesztôségen belül? Vagy csak az igazgatótanácson belül sokan?
HåkanHåkansson
2019. január 08. 17:35
Hopp, ezt elírtátok, "Orális szoba" a neve valós fordításban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!