Szkripal-ügy: Orosz katonai hírszerzőként azonosították az egyik gyanúsítottat

2018. szeptember 26. 19:48

A Szkripal-ügy egyik gyanúsítottját az orosz katonai hírszerzés ezredeseként azonosították brit oknyomozó újságírók.

2018. szeptember 26. 19:48

Az orosz katonai hírszerzés (GU) ezredeseként azonosították a Szkripal-ügy egyik gyanúsítottját brit oknyomozó újságírók.

A Bellingcat nevű, angliai székhelyű, vizsgálatainak eredményeit online blogfelületén ismertető csoport szerda este közölte, hogy a Ruszlan Bosirov névre kiállított útlevéllel utazó gyanúsított valójában Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, a GU egyik legmegbecsültebb fedett műveleti tisztje, az Oroszországi Föderáció Hőse kitüntetés birtokosa.

A Scotland Yard és az angol-walesi ügyészi hivatal „Bosirovot” és hivatalosan Alekszandr Petrovként megnevezett társát gyanúsítja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével.

A 66 éves Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott. A Novicsok katonai idegméreggel elkövetett mérgezést lányával együtt túlélte, jelenleg mindketten ismeretlen helyen tartózkodnak.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. szeptember 26. 22:13
Ha a ruszkik voltak -erre utal azért néhány apróság-, akkor direkt így tervezték, mert nagyrészt leszarják az egészet,de erődemonstrációnak és provokációnak is használják. Nomeg egy régi üzenet az árulóknak: így jártok, ámen.
grimpic
2018. szeptember 26. 21:48
Nem is tudom, hogy jobb lenne-e, ha elengednék ezt a témát, mert már közröhejbe fulladtak. Vagy folytassák csak, kíváncsian várjuk, milyen okosságot tudnak még kispekulálni.
fakutya Bobber
2018. szeptember 26. 20:31
Münchausen báró kismiska ezekhez képest. sernyő nyeléből kilövellt méreggel ölték meg Londonban 1978. szeptember 7-én, történetesen Todor Zsivkov születésnapján a bolgár pártfőtitkár és államelnök személyes ellenségét, Georgi Markov disszidens bolgár írót és újságírót, a BBC és a Szabad Európa munkatársát. Vele a bolgár titkosszolgálat embere „volt kénytelen” végezni, miután Jurij Andropov, a KGB elnöke visszautasította azt a bolgár kérést, hogy a szovjetek intézzék el; mindamellett a már bevált méreglövő szerkezetet a KGB bocsátotta a bolgár titkosszolgálat rendelkezésére.) Sztasinszkij később megbánta tetteit, 1962-ben önként feladta magát a nyugatnémet hatóságoknak, és felfedte megbízóit. Néhány évet töltött börtönben, szabadulása után más néven élt valahol Nyugaton. http://www.hetek.hu/hatter/200902/a_kgb_halallistaja Az esernyőből már nem volt készleten?
Marhajó!
2018. szeptember 26. 20:27
röhög a vakbelem féknyúz a 10. hatványon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!