Putyin az év végéig békeszerződést szeretne kötni Japánnal

2018. szeptember 12. 09:38

Tokiónak és Moszkvának véglegesen le kellene zárnia a második világháborút.

2018. szeptember 12. 09:38

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre Moszkva feltételek nélkül kész – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban egy panelbeszélgetésen, amelyen  Abe Sindzó japán kormányfővel együtt vett részt szerdán.

„Hetven éve tárgyalunk. Sindzo azt mondta: változtassunk a megközelítésen. Változtassunk! Nos, az gondolat ötlött fel bennem, hogy kössünk békeszerződést - nem most, hanem az év végéig – minden előzetes feltétel nélkül" – mondta Putyin.  

Abe Sindzo japán miniszterelnök a fórumon kijelentette: egyetért Putyinnal abban, hogy „nem normális helyzet" az, hogy Tokió és Moszkva között még mindig nincs békemegállapodás. 

A szerződés megkötésének akadálya területi vita, a Kuril-szigetcsoport négy tagja hovatartozásának ügye.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2018. szeptember 12. 13:02
Az agresszor békét köt?! Hogyan fogják ezt a nyugati sajtóban tálalni? Már Japán is Putyin pincsi? Porosjankó lesz a legidegesebb!
balbako_
2018. szeptember 12. 11:07
Jó ötlet!
JMoflicheque
2018. szeptember 12. 10:12
Nosza Putykó, adjátok vissza a szigeteket és már lehet is aláírni. Japán talán még fizetne is értük pár garast. Lopott holmi visszajár!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!