Melegjogi aktivistákat tartóztattak le Szentpéterváron

2018. augusztus 04. 18:14

Körülbelül 25-en jelentek meg egy rendőrség által nem engedélyezett felvonuláson.

2018. augusztus 04. 18:14

Körülbelül 25 melegjogi aktivistát tartóztatott le szombaton az orosz rendőrség, akik egy, a hatóságok által jóvá nem hagyott felvonuláson vettek részt a Reuters tudósítója szerint.

Szombat délután egy pár tucat aktivista gyűlt össze a palota téren a felvonulás megtartásáról szóló rendőrségi tiltás ellenére. A szervezők elmondták, egyemberes tüntetéseket fognak szervezni a gyülekezés szabadságáért kiállva, miután a városi hatóságok a parádé megtartását nem engedélyezték.

A szivárványos zászlóval megjelenő tüntetőket a rendőrség kisbuszokba ráncigálta, de erőszakra a felvonulók és a hatóságok között nem került sor.

A cikk emlékeztet: Oroszországban még 2013-ban fogadtak el egy homoszexuális propaganda elleni tiltást, múlt hónapban pedig Peter Tatchell brit melegjogi aktivistát tartóztatták le, aki a Kreml közelében tüntetett a közösség jogaiért.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2018. augusztus 06. 07:29
Úgy általában nem irigylem az oroszokat, de őket legalább nem traktálják ilyen cikkekkel: https://noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2018/07/29/szivarvanycsaladok-2-resz-nekem-ket-apukam-van/
GV0917
2018. augusztus 05. 10:46
Ez a sok buta buzkovita (muszkabuzi- moszkovita) jobban járt volna, ha tényleg a szibirjákok között pörögne --70 fok celsiusban.Őket befogadnák szívesen a családok is, mert az ENYERGÍJA az legalább hasznot hoz De ilyet a kánikulában melegeknek Villámcsődületet okozni fölösleges...Nincs bennük egy szem érzés. Soros állítólag így akarja felolvasztani az északi Jeges tengert a menedék kérőknek felajánlja a Kolimát Kamcsatkával együtt. Hány NGO bírná ki?
BircaHang
2018. augusztus 05. 08:27
Nem nyugszik Soros: Oroszországban is szervezi a perverziót. Szerencsére egyre kisebb sikerrel.
Edvind Johnsson3.0
2018. augusztus 05. 08:09
Az mindenképpen biztató, hogy csak 2 buzi szólt hozzá a témához, bár tartok tőle, hogy több is van itt, csak még nem mernek az alapjogaikkal élni. Hehe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!