A világháború végéhez hasonlította a negyeddöntőbe jutás orosz ünneplését a Kreml szóvivője

2018. július 02. 16:54

Érzelmi szempontból a második világháború végének történéseihez hasonlította a Kreml szóvivője hétfőn azt, ahogy a hazai labdarúgó-válogatott negyeddöntőbe jutását ünnepelték Oroszország-szerte.

2018. július 02. 16:54

Érzelmi szempontból a második világháború végének történéseihez hasonlította a Kreml szóvivője hétfőn azt, ahogy a hazai labdarúgó-válogatott negyeddöntőbe jutását ünnepelték Oroszország-szerte.

Emocionális szempontból érthetőek a tegnapi diadal lelkes és epikus értékelései. Sok orosz város, így Moszkva utcáit figyelve személyesen azt láttam, hogy mindez sok mindenben volt hasonlítható 1945. május 9-hez, talán csak a tűzijáték hiányzott” – mondta Dmitrij Peszkov.

Az orosz elnök szóvivője így kommentálta a The Independent című brit lap írását, amely szerint Oroszország 1945 óta nem látott hasonló győzelmet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy hétfőn az oroszok egy sportban aratott, nem pedig egy háborús győzelmet ünnepeltek.

A sport egyesít és nem szétválaszt. Ez egy tisztességes játék, és aki a tisztességes játékban nyer, az, ahogy mondani szokás, a legerősebb az adott pillanatban” – nyilatkozott.

Peszkov szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök „teljes szívvel” szurkolt az orosz válogatottnak. A szóvivő nem tudott válasz adni arra kérdésre, hogy az orosz államfő az elfoglaltságai mellett időt tud-e majd szakítani arra, hogy jelen legyen szombaton Szocsiban, az Oroszország-Horvátország negyeddöntőn. Putyin, aki a vasárnapi, Spanyolország elleni meccsre nem ment el, telefonon beszélt VI. Fülöp spanyol uralkodóval, aki viszont ott volt a lelátón.

A szóvivő közölte: a Kremlnek egyelőre arról sincs értesülése, hogy Emmanuel Macron francia elnök elutazik-e pénteken Nyizsnyij Novgorodba, ahol hazája válogatottja Uruguay ellen lép majd pályára. Maga Macron korábban, a Szentpétervári Gazdasági Fórumon tett rá célzást, hogy „felkeresheti” a világbajnokságot.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. július 02. 18:31
Megáll a párhuzam. Oroszország jelképesen ismét a "honvédő háborúját" vívja, idegenek ellen. Szebb Jövőt!
nimfak
2018. július 02. 18:28
Ez is mutatja milyen fontos a foci a nemzetegyesítésben. Orbán ezt is jól látta, kár, hogy egyenlőre nincsenek meg a személyi feltételek.
Akitlosz
2018. július 02. 18:20
"Az orosz elnök szóvivője így kommentálta a The Independent című brit lap írását, amely szerint Oroszország 1945 óta nem látott hasonló győzelmet." Hülye angolok, angol hülyék. https://www.youtube.com/watch?v=VCozLJbAPMQ Persze csak az ízléstelen independentesek.
Akitlosz
2018. július 02. 18:13
„Emocionális szempontból érthetőek a tegnapi diadal lelkes és epikus értékelései. Sok orosz város, így Moszkva utcáit figyelve személyesen azt láttam, hogy mindez sok mindenben volt hasonlítható 1945. május 9-hez, talán csak a tűzijáték hiányzott” – mondta Dmitrij Peszkov." Ahhoz képest, hogy már az 1945. május 9-i tűzijátékot is személyes látta meglehetősen jól tartja magát. Különben egy sporteseményt egy világháborúhoz hasonlítani sértő az áldozatok emléke és a családtagjaik számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!