Duterte elküldte a pokolba az ENSZ emberi jogi szakértőjét

2018. június 03. 15:59

Most sem fogta vissza magát a fülöp-szigeteki elnök.

2018. június 03. 15:59

A Fülöp-szigetek szabadszájú elnöke, Rodrigo Duterte kemény üzenetben utasította rendre az ENSZ emberi jogi szakértőjét: miután a világszervezet képviselője az ország független igazságszolgáltatásáért aggódott, Duterte azt üzenete neki, „menjen a pokolba” és ne avatkozzon be az ország belügyeibe – írja a Reuters.

A fülöp-szigeteki legfelsőbb bíróság ugyanis májusban úgy döntött, eltávolítja tisztségéből Maria Lourdes Serenót, a legfelsőbb bíróság elnökét, aki mellesleg az első nő volt ebben a szerepkörben.

Duterte őt többször „ellenségének” nevezte, mivel a bírónő sokszor a neccesebb kormányjavaslatok ellen szavazott.

Az ENSZ bíróságok függetlenségéért felelős jelentéstevője, Diego García-Sayán ezen lépés miatt fejezte ki aggodalmát. Duterte erre megszokott stílusában felelt: „Mondjátok meg neki, hogy ne avatkozzon bele az országom belügyeibe. Elmehet a pokolba” – mondta egy sajtókonferencián.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strkbwv
2018. június 04. 18:18
faszagyerek
Ján Fortunák
2018. június 04. 13:57
"utasíthatta volna az édes anyjába Szarosgyurka szoponcát !" És erre a hozzászólásra 35 "keresztémydemokrata" like ebben a pillanatban...
Csigorin
2018. június 04. 09:09
Fasza gyerek ez a Duterte :)
twist
2018. június 04. 05:04
Jól tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!